Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Αναστασιάδη

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Αναστασιάδη

Τη στήριξη των ΗΠΑ στον διάλογο για το κυπριακό, εξέφρασε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Νέα τηλεφωνική συνομιλία - τη δεύτερη σε δύο μέρες - είχαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό από την συνάντηση του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στον διάλογο για το κυπριακό. Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέλαβε πρωτοβουλίες για να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αλλά, σημείωσε, ότι εκτονώνεται η εμπλοκή, μετά και τις εξηγήσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου, νοουμένου ότι θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των συνομιλητών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεύτερη 'πόρτα' Αναστασιάδη σε Ακιντζί μέσα σε λίγες ώρες

Παιχνίδια Ερντογάν για αναβάθμιση του ψευδοκράτους

SHARE:

24Media Network