Νέα Υόρκη: Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων- Πληροφορίες για τραυματίες

Νέα Υόρκη: Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων- Πληροφορίες για τραυματίες

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη καθώς πριν από λίγο σημειώθηκε έκρηξη σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο Μανχάταν- Τουλάχιστον ένας τραυματίας και μια σύλληψη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Έκρηξη σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων του Μανχάταν σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός ατόμου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ εκκενώθηκαν και ορισμένοι σταθμοί του μετρό.

Πριν από λίγο η Αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη από τη Λιμενική Αρχή είναι και ο μοναδικός τραυματίας από την έκρηξη.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η έκρηξη ήταν “απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας”, ενώ εκτιμάται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή.

Δείτε το βίντεο απ’ τη στιγμή της έκρηξης:

ΜΜΕ ανέφεραν πως σημειώθηκαν τραυματισμοί και το τηλεοπτικό δίκτυο WPIX πως ένας άνδρας που έφερε «ενδεχομένως έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως σημειώθηκε έκρηξη άγνωστη προέλευσης και πως ορισμένοι συρμοί του μετρό εκκενώνονται. Επίσης επιβεβαίωσε τη σύλληψη άντρα,  αλλά δεν ανέφερε το είδος του μηχανισμού που προκάλεσε την έκρηξη.


Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το CNN ακούστηκαν δύο εκρήξεις γύρω στις 7:45 τοπική ώρα.

 Στον σταθμό έσπευσαν άμεσα και οχήματα της Πυροσβεστικής, όπως μετέδωσε νωρίτερα και η New York Post.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό Port Authority, έναν απ’ αυτούς με την μεγαλύτερη κίνηση του επιβατικού κοινού, που βρίσκεται στη συμβολή της 8ης Λεωφόρου με την 42η οδό, πολύ κοντά στην Times Square.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα