Νέα Υόρκη: Μαραθωνοδρόμοι έτρεξαν για τα θύματα του τυφώνα Sandy

Νέα Υόρκη: Μαραθωνοδρόμοι έτρεξαν για τα θύματα του τυφώνα Sandy

Ποια ήταν η φιλανθρωπική πρωτοβουλία μαραθωνοδρόμων στη Νέα Υόρκη (Pics + Vid))

Ένας διαφορετικός μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.

Ο προγραμματισμένος μαραθώνιος μετατράπηκε σε μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία που συγκίνησε και εύλογα, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Οι δρομείς με πορτοκαλί περιβολές (οι οποίες θα χρησιμοποιούνταν και στον κανονικό μαραθώνιο) έτρεξαν τα 26,2 μίλια της διαδρομής του Staten Island για να υποστηρίξουν τα θύματα του τυφώνα που έπληξε την περιοχή και τις οικογένειες των 19 νεκρών από το πέρασμα της καταιγίδας.

Πολλοί δρομείς βοήθησαν εθελοντικά κουβαλώντας πρώτες βοήθειες κι άλλα αναγκαία υλικά τα οποία μοιράστηκαν στις οικογένειες που τα είχαν ανάγκη.

Είχε προηγηθεί η ματαίωση του ετήσιου μαραθώνιου από τον δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ, μετά από έντονη κατακραυγή και πιέσεις.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο Μπλούμπεργκ θα ακολουθούσε το παράδειγμα του προκατόχου του Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο οποίος επέμεινε στην διεξαγωγή του Μαραθωνίου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Όμως οι διαμαρτυρίες γίνονταν εντονότερες.

"Αυτοί που θέλουν να τρέξουν, ας έρθουν στο Κόνεϊ Άιλαντ να διανέμουν νερό και τρόφιμα", δήλωσε ο Ντομένικ Ρέκια, δημοτικός σύμβουλος.

"Άνθρωποι πέθαναν, οικογένειες έμειναν άστεγες, ποιος νοιάζεται για τον Μαραθώνιο;", είπε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικλ Γκριν που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη.

Ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου, ενώ φέτος ήταν προγραμματισμένο να τρέξουν 47.000 δρομείς. Ο "φιλανθρωπικός" μαραθώνιος που έγινε για συμβολικούς λόγους, ακολούθησε τελικά μια εναλλακτική πορεία λόγω των φυσικών καταστροφών που δεν επέτρεψαν την εκτέλεση του αρχικού πλάνου.

Ανάγκη για μεταστέγαση έχουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της

Να σημειωθεί, ότι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης, οι οποίοι επλήγησαν από τον τυφώνα Sandy, θα πρέπει να μεταστεγαστούν δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας, Αντριου Κουόμο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κουόμο επέμεινε ότι το δριμύ ψύχος που επικρατεί καθιστά τα σπίτια που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση "ακατοίκητα". Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, εκτίμησε ότι η ανάγκη για την πόλη αφορά "30 με 40.000 κατοίκους".

Περίπου 730.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, εκ των οποίων τουλάχιστον 130.000 στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον Κουόμο.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι 41 στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Το "χτύπημα" της Σάντι στο Μανχάταν σε 2 λεπτά

Τυφώνας Σάντι: Αποκαθίστανται οι ζημίες, αρχίζει δειλά δειλά να ζωντανεύει η Νέα Υόρκη

SHARE:

24Media Network