Νέα Υόρκη: Οργή για ρατσιστική επίθεση λευκής σε μαύρο για ένα λουρί σκύλου

Νέα Υόρκη: Οργή για ρατσιστική επίθεση λευκής σε μαύρο για ένα λουρί σκύλου
Η Είμι Κούπερ ζητά δημόσια συγγνώμη, μετά τη ρατσιστική επίθεση κατά Αφροαμερικανού. Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ήταν η αιτία να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Twitter

Η Είμι Κούπερ ζητά δημόσια συγγνώμη, μετά τη ρατσιστική επίθεση κατά Αφροαμερικανού. Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ήταν η αιτία να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ένα βίντεο, όπου διακρίνεται μια λευκή γυναίκα στη Νέα Υόρκη, να τηλεφωνεί στην αστυνομία, αφού ένας μαύρος άνδρας, ερασιτέχνης παρατηρητής πουλιών, της ζητάει να βάλει λουρί στον σκύλο της, έχει γίνει viral στο Twitter, προκαλώντας την οργή των χρηστών για τις αδικαιολόγητες κλήσεις σε βάρος μαύρων στην αστυνομία. Στο υλικό, διάρκειας περίπου 1 λεπτού, διακρίνεται η γυναίκα, που ονομάζεται Έιμι Κούπερ, μαζί με τον σκύλο της, ο οποίος κυκλοφορεί χωρίς λουρί, αν και οι σκύλοι πρέπει να φοράνε όταν βρίσκονται στο συγκεκριμένο τμήμα του Σέντραλ Παρκ (το The Ramble), ενώ διαμαρτύρεται ότι την καταγράφουν σε βίντεο. 

Όταν ο ερασιτέχνης ορνιθολόγος, ο οποίος καταγράφει τις εικόνες, ο Κρίστιαν Κούπερ συνεχίζει να τη βιντεοσκοπεί, εκείνη τηλεφωνεί στην αστυνομία. «Ένας Αφροαμερικανός με απειλεί, εμένα και τον σκύλο μου, στείλτε αμέσως αστυνομικούς», φωνάζει στο τηλέφωνο. 

Αφού αναρτήθηκε χθες στο Twitter από την αδελφή του Κούπερ, το βίντεο έχει συγκεντρώσει 25 εκατομμύρια προβολές, με χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αποκαλούν την Έιμι Κούπερ «Karen», το προσωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με λευκές γυναίκες, που καταγγέλλουν δήθεν παραβάσεις από μαύρους.  

 

Το βίντεο δείχνει «ξεκάθαρο ρατσισμό», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο. «Αυτού του είδους το μίσος δεν έχει θέση στην πόλη μας». 

Έχοντας τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά την αποκάλυψη των γεγονότων, από την επενδυτική εταιρεία στην οποία εργαζόταν, η Έιμι Κούπερ είπε στο CNN πως θέλει «να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως, μπροστά σε όλον τον κόσμο».  «Δεν είμαι ρατσίστρια», διαβεβαιώνει, προσθέτοντας πως η «ζωή της έχει καταστραφεί». «Νομίζω ότι απλά φοβήθηκα», συμπληρώνει. 

Ο Κρίστιαν Κούπερ εξήγησε από την πλευρά του ότι ήθελε να «καταδείξει» αυτού του είδους τα περιστατικά. «Δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή όπου οι μαύροι αντιμετωπίζονται ως στόχοι, όπως συνέβη με τον Άμαντ Άρμπερι», είπε στο CNN. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα