Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός Άρντερν “έφαγε πόρτα” σε καφέ

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός Άρντερν “έφαγε πόρτα” σε καφέ
Η Τζασίντα Άρντερν και ο σύντροφός της Κλαρκ Γκέιφορντ σε εκδήλωση τον Σεπτέμβριο του 2019 AP

"Θύμα" των μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στη Νέα Ζηλανδία λόγω κορονοϊού έπεσε η πρωθυπουργός, καθώς την έδιωξαν από καφέ που ήταν ήδη γεμάτο από κόσμο. Τι δήλωσε ο σύντροφός της.

Σπανίως ο ηγέτης μιας χώρας πηγαίνει σε καφέ για να πιει κάτι και να φάει ένα σνακ και πολύ πιο σπάνια τυχαίνει να τον διώξουν.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έμελλε να είναι η “τυχερή”, καθώς το Σάββατο (16/05) απομακρύνθηκε από ένα δημοφιλές καφέ στο Ουέλινγκτον, το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο. Αιτία της “πόρτας” ήταν τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν λόγω του κορονοϊού.

Το θέμα έγινε γνωστό από χρήστη του twitter, ο οποίος έγραψε “Omg η Τζασίντα Άρντερν επιχείρησε να μπει στο Olive και την έδιωξαν γιατί ήταν γεμάτο”. Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος πρόσθεσε “Δεν πειράζει, την τακτοποίησαν έξω”.

Ο σύντροφός της Κλαρκ Γκέιφορντ απάντησε λίγες ώρες αργότερα μέσω twitter, παίρνοντας την ευθύνη για την απόρριψη.

“Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για αυτό, δεν το οργάνωσα και δεν έκανα κράτηση πουθενά. Ήταν πολύ καλό που μας αναζήτησαν όταν ελευθερώθηκε ένα τραπέζι”.

Ενώ οι ηγέτες σε άλλες χώρες ενδέχεται να στείλουν συνεργάτες τους νωρίτερα για να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις, εκπρόσωπος του γραφείου της Άρντερν είπε ότι η αναμονή σε ένα καφέ είναι κάτι που μπορεί να βιώσει ο οποιοσδήποτε αυτή την περίοδο στη Νέα Ζηλανδία: “Η πρωθυπουργός λέει ότι μπορεί να περιμένει όπως όλοι οι άλλοι.”

Χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομά του, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου είπε στη New Zealand Herald επιβεβαίωσε ότι δεν έγινε εξαίρεση για την Άρντερν και ότι αυτή και ο Γκέιφορντ αρχικά απομακρύνθηκαν από τον μάνατζερ του εστιατορίου. Ωστόσο, αυτός βγήκε στο δρόμο λίγα λεπτά αργότερα και τους φώναξε πίσω, αφού ένα τραπέζι ελευθερώθηκε, κίνηση η οποία γίνεται και για άλλους πελάτες.

«Είχε ένα υπέροχο brunch και έφυγε μισή ώρα αργότερα», είπε στην εφημερίδα. “Ήταν υπέροχη με όλο το προσωπικό … [και] αντιμετωπίστηκε σαν κανονικός πελάτης”.

Αρνούμενος να αποκαλύψει τι παρήγγειλε η πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι δεν είχε μαζί του την 23 μηνών κόρη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα