Νέα Ζηλανδία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Όκλαντ – Μαθητής εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο

Νέα Ζηλανδία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Όκλαντ – Μαθητής εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο
Πλημμύρες στη Νέα Ζηλανδία Alex Robertson/New Zealand Herald/AP

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας όπου έχουν εκκενωθεί σχολεία, ενώ δρόμοι και πάρκα έχουν πλημμυρίσει. Διακόπηκαν προσωρινά οι έρευνες για μαθητή που αγνοείται.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκαλούν πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Νέα Ζηλανδία, με τις αρχές να κηρύσσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Όκλαντ.

Λόγω των προβλημάτων, η αστυνομίαανακοίνωσε την αναστολή των ερευνών για έναν φοιτητή που εγκλωβίστηκε σε σπήλαιο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής μέχρι το πρωί της Τρίτης (9/5).

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τόνι Χιλ δήλωσε ότι ένας μαθητής αγνοείται στο Άμπεϊ Κέιβς, κοντά στο Γουάνγκαρεϊ, αφού ομάδα 15 μαθητών λυκείου και δύο ενήλικες αντιμετώπισαν “δύσκολη κατάσταση”. Οι υπόλοιποι 16 έχουν βρεθεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επρόκειτο για ομάδα μαθητών λυκείου αρρένων του Γουάνγκαρεϊ, το οποίο ανακοίνωσε στους γονείς ότι το σχολείο θα έκλεινε νωρίτερα σήμερα.

Τα σωστικά συνεργεία διευκρίνισαν ότι ο μαθητής αγνοείται αφού παρασύρθηκε από τα νερά στο σπήλαιο στη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Το Άμπεϊ Κέιβς βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη Γουάνγκαρεϊ και περιλαμβάνει τρεις σπηλιές που είναι “επιρρεπείς σε ξαφνικές πλημμύρες”, σύμφωνα με τον ιστότοπο του δημοτικού συμβουλίου.

Τα σωστικά συνεργεία της αστυνομίας ανέστειλαν τις επιχειρήσεις τους στις 17:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα έπειτα από ολοήμερη έρευνα στην περιοχή, η οποία αντιμετώπιζε έντονη βροχόπτωση καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μόλις ξημερώσει στην περιοχή που έχει αποκλειστεί.

“Οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους και την οικογένεια του αγνοούμενου μαθητή”, αναφέρει ο Χιλ σε ανακοίνωση. “Το σχολείο λαμβάνει υποστήριξη από την Ομάδα αντιμετώπισης Τραυματικών Περιστατικών του υπουργείου Παιδείας”, σημειώνει.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν χάος σε όλη αυτή την περιοχή, όπου μερικές κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει.

Στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, έχουν εκκενωθεί σχολεία, δρόμοι και πάρκα έχουν πλημμυρίσει. Έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε τοπικό επίπεδο και έχουν ανοίξει δύο καταφύγια πολιτικής άμυνας.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να κατακλύσουν την περιοχή μέχρι το βράδυ και ενδεχομένως μέχρι τα μεσάνυχτα, καθώς το σύστημα καταιγίδας κινείται νοτιοανατολικά.

Το Όκλαντ αντιμετώπισε σοβαρές πλημμύρες τον Ιανουάριο, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, και στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο, ο κυκλώνας Gabrielle προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε μεγάλο μέρος του Βόρειου Νησιού και άφησε πίσω του τουλάχιστον 11 νεκρούς.

Το υπουργείο Οικονομικών της Νέας Ζηλανδίας εκτιμά το κόστος αυτών των καιρικών φαινομένων σε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα