Νέα Ζηλανδία: Προ των πυλών ο κυκλώνας Γκάμπριελ – Αναμένονται “καταστροφικές” συνθήκες

Νέα Ζηλανδία: Προ των πυλών ο κυκλώνας Γκάμπριελ – Αναμένονται “καταστροφικές” συνθήκες
Έντονη κακοκαιρία στη Νέα Ζηλανδία AP

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Ζηλανδία για τον επερχόμενο κυκλώνα "Gabrielle". Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για "δυνητικά καταστροφικές" καιρικές συνθήκες που θα πλήξουν την περιοχή.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι ιστορικές -για την περιοχή- βροχοπτώσεις, η Νέα Ζηλανδία προετοιμάζεται για ένα νέο καιρικό “χτύπημα”.

Ο τυφώνας Γκάμπριελ, όπως ονομάστηκε, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να φτάσει στη χώρα, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι στο επίκεντρό του θα βρεθούν κυρίως οι κοινότητες του βορρά.

Οι αρχές προετοιμάζονται για ένα “δυνητικά καταστροφικό” καιρικό γεγονός, ενώ εντονότατες είναι οι εκκλήσεις προς τους κατοίκους, που τους ζητούν να βρίσκονται σε εγρήγορση και να προετοιμαστούν για τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε μια ημέρα θα μπορούσαν να πέσουν έως και 200 χιλιοστά βροχής, με την περιοχή Coromandel στα ανατολικά να αναμένει μέχρι και 400 χιλιοστά.

Ο κυκλώνας Γκάμπριελ είναι στο κατώφλι μας και θα είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους μας, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι και το παίρνουμε στα σοβαρά. Οι κάτοικοι του Όκλαντ είναι δυνατοί και ανθεκτικοί και θα το ξεπεράσουμε”, δήλωσε ο δήμαρχος Γουέιν Μπράουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα