Νέα Ζηλανδία: Σοβαρός τραυματισμός τουρίστριας – Έπεσε σε γεωθερμική καταβόθρα

Νέα Ζηλανδία: Σοβαρός τραυματισμός τουρίστριας – Έπεσε σε γεωθερμική καταβόθρα
Τουρίστρια έπεσε σε γεωθερμική καταβόθρα στη Νέα Ζηλανδία Twitter@NZStuff

Άνοιξε κυριολεκτικά η γη και κατάπιε Αυστραλή τουρίστρια στη Νέα Ζηλανδία, η οποία έπεσε σε γεωθερμική καταβόθρα πλάτους δύο μέτρων καθώς περπατούσε στο ιαματικό χωριό Whakarewarewa.

Μία Αυστραλή τουρίστρια στη Νέα Ζηλανδία, τραυματίστηκε σοβαρά, όταν καθώς περπατούσε, έπεσε ξαφνικά σε γεωθερμική καταβόθρα που άνοιξε σε ένα δημοφιλές τουριστικό χωριό στα κεντρικά του Βόρειου Νησιού.

Η γεωθερμική καταβόθρα πλάτους δύο μέτρων άνοιξε και κατάπιε κυριολεκτικά τη γυναίκα, καθώς εκείνη περπατούσε σε μονοπάτι κοντά στην είσοδο του ιαματικού χωριού Whakarewarewa.

Σύμφωνα με τον Mike Gibbons, τον γενικό διευθυντή του θερέτρου, και ο σύζυγος της τουρίστριας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να τη βγάλει από την τρύπα. “Η πρώτη προσπάθεια να την τραβήξει έξω ήταν από τον σύζυγό της, γι’ αυτό και τραυματίστηκε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Guardian, δύο ξεναγοί που βρίσκονταν κοντά καθώς και ένας ντόπιος εργάτης έσπευσαν για βοήθεια και κατάφεραν να βγάλουν την άτυχη γυναίκα έξω. Η τρύπα ήταν περίπου ένα μέτρο βάθος και μπορεί να άνοιξε λόγω της πρόσφατης δυνατής βροχής.

Το έδαφος μπορεί να έχει καταστραφεί μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις“, είπε ο Gibbons, αναφέροντας ότι όλοι όσοι ζούσαν και εργάζονταν στο χωριό ήταν «αναστατωμένοι» για το περιστατικό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ροτορούα, όπου βρισκόταν σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση το πρωί της Παρασκευής, ενώ ο σύζυγός της φέρεται να είναι σε μέτρια κατάσταση.

Οι φουμαρόλες είναι γεωθερμικές καταβόθρες που εκλύουν υδρατμούς και ηφαιστειακά αέρια, συχνά σε ακραίες θερμοκρασίες άνω των 400 βαθμών Κελσίου.

Το ιαματικό χωριό Whakarewarewa είναι ένα χωριό των Μαορί καθώς και τουριστικό αξιοθέατο. Μερικές από τις γεωθερμικές ζεστές πισίνες του χρησιμοποιούνται για κολύμπι και μπάνιο, αλλά άλλες φτάνουν σε θερμοκρασίες από 100 – 200 βαθμούς Κελσίου και χρησιμοποιούνται για μαγειρικούς λόγους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα