Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Τυνησία

Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Τυνησία

Αστυνομική επέμβαση με δακρυγόνα σε συνοικία της Τύνιδας

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει δεκάδες νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή Ετάνταμεν της Τύνιδας, έπειτα από την αναζωπύρωση των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών σήμερα, έβδομη επέτειο της τυνησιακής εξέγερσης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι περί τους 20 νεαροί πετούσαν πέτρες κατά της αστυνομία και πυρπόλησαν λάστιχα αυτοκινήτων πριν από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η Τυνησία ζει τις τελευταίες ημέρες σε κλίμα υψίστης κοινωνικής έντασης, καθώς παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στην εξέγερση που προκάλεσε την ανατροπή του Ζίν ελ Αμπίντιν Μπεν Αλι το 2011: φτώχεια, ανεργία, διαφθορά.

Ετά χρόνια μετά το τέλος της δικτατορίας, οι Τυνήσιοι θεωρούν ότι κέρδισαν την ελευθερία τους, αλλά απώλεσαν το βιοτικό τους επίπεδο.

Η κοινωνική ένταση τροφοδοτείται από την ανεργία και κατά το τελευταίο διάστημα κορυφώθηκε εξαιτίας της αύξησης των φόρων που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2018, πλήττοντας την αγοραστική δύναμη που δοκιμάζεται ήδη από τον αυξανόμενο πληθωρισμό (άνω του 6% στο τέλος του 2017).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα