Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: “Όταν εξαντληθεί η υπομονή, θα γίνουν τα απαραίτητα”

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: “Όταν εξαντληθεί η υπομονή, θα γίνουν τα απαραίτητα”
AP

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα, λέγοντας πως αν "όταν λέμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, όταν έρθει η ώρα, το εννοούμε".

Μετά τις δηλώσεις του οτι “κάποιο βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά”, υπονοώντας ότι είναι πιθανή τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στα ελληνικά νησιά” , ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα λέγοντας πως “όταν εξαντληθεί η υπομονή, θα γίνουν τα απαραίτητα”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο Ερντογάν ερωτηθείς εάν η Τουρκία σκέφτεται πραγματικά να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: “αυτό που λέω δεν κινείται στη σφαίρα της φαντασίας. Όταν λέμε ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, όταν έρθει η ώρα, το εννοούμε”.

Συμπλήρωσε οτι “έχουν αυτά τα νησιά, έχουν βάσεις σε αυτά τα νησιά, και αν συνεχιστούν οι παράνομες απειλές, υπάρχει τέλος στην υπομονή. Όταν έρθει το τέλος της υπομονής, το τέλος της υπομονής είναι η λύτρωση. Από τη στιγμή που βλέπουμε τη λύτρωση, πιστεύω ότι το ξέρει και η Ελλάδα. Οταν θα έρθει η ώρα, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα”.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε εμμέσως στον Ταγίπ Ερντογάν, που απείλησε την Ελλάδα με στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρόεδρο της Σλοβακίας,  ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ειδικότερα ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή συνόρων δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά, όπως ανέδειξε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ό,τι αφορά την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Τόνισε, δε, ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα