Νέες εικόνες ντροπής στην Αγία Σοφία: Ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για ενθύμιο

Εικόνες από τις καταστροφές στην Αγία Σοφία
Εικόνες από τις καταστροφές στην Αγία Σοφία 74IBRAHIMBYRKTR/ TWITTER

Εικόνες ντροπής έρχονται -για ακόμη μια φορά- από την Αγία Σοφία. Επισκέπτες ξύνουν τους τοίχους και παίρνουν κομμάτια για… ενθύμιο. Σε "χριστιανούς πιστούς" το αποδίδουν φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας.

Νέες εικόνες από βανδαλισμούς στην Αγιά Σοφία είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Στις εν λόγω εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται δύο γυναίκες να ξύνουν τους τοίχους του ναού, να περισυλλέγουν τα κομμάτια σε σακούλες και να τα παίρνουν για ενθύμιο.

Οι καταστροφές στο κτίριο είναι εμφανέστατες και έρχονται λίγο μόλις καιρό μετά από μια σειρά άλλων, που προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή.

Τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, όπως η yeni safak, αναφέρουν για τις γυναίκες που αποτυπώνονται στις εικόνες ότι πρόκειται για χριστιανές που θέλουν να έχουν ένα κομμάτι από τον ναό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες, ήρθαν στη δημοσιότητα άλλες εικόνες από την Αγία Σοφία που έδειχνε τους επισκέπτες να σφηνώνουν τα παπούτσια τους στις εσοχές του ναού, για να προσκυνήσουν.

Σε δεύτερη εικόνα, φαίνεται να κρεμάνε τα παπούτσια σε σχοινιά, επάνω στα τοιχώματα του ιστορικού ναού.

"Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;" έγραψε σχετικά ο Μαχίρ Πολάτ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγία Σοφία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network