Νέες προκλήσεις Ερντογάν για Αγιά Σοφιά – “Θα έρθουν κι άλλα τέτοια”

Νέες προκλήσεις Ερντογάν για Αγιά Σοφιά – “Θα έρθουν κι άλλα τέτοια”

Εμπρηστικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο που απευθύνθηκε στους νέους και υποσχέθηκε αύξηση κατώτατου μισθού, ασφαλή χειμώνα και νέα τζαμιά σε χώρους όπως η Αγιά Σοφιά.

Όσο η προεκλογική εκστρατεία και οι δεσμεύσεις του Ερντογάν εντείνονται, παράλληλα αυξάνονται και οι εθνικιστικές δηλώσεις προς ένα ακροατήριο που προσπαθεί να “κρατήσει” αλλά και να αυξήσει ενόψει εκλογών.

Αυτό έγινε και το βράδυ της Κυριακής, με τον Τούρκο πρόεδρο να απευθύνεται σε έναν ιδιαίτερα κομβικό κοινό, το νεανικό, στο οποίο υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού, ασφαλή χειμώνα σε ενεργειακά και οικονομία, σε αντίθεση με την Ευρώπη που “αυτή τη στιγμή… φλέγεται”, αλλά και περισσότερα… τζαμιά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους νέους που συγκεντρώθηκαν στο Sinan Erdem στην Κωνσταντινούπολη, έκανε ειδική αναφορά στην Αγιά Σοφιά, λέγοντας πως “ο θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία” και προαναγγέλλοντας “ακόμα περισσότερα στο μέλλον”, σε ακόμα μία προσπάθεια να αλιεύσει ψήφους.

“Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλταν Αχμέτ και να μιλούσε. Από τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοίξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν ο Θεός θέλει θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος παράλληλα σημείωσε:

“Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς. Μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα