Νεκροί σε ταραχές μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων για λανθασμένη προφορά λέξης

Νεκροί σε ταραχές μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων για λανθασμένη προφορά λέξης

Τέσσερις νεκροί για λανθασμένη προφορά λέξης

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ μια εκκλησία και πολλά μαγαζιά πυρπολήθηκαν σήμερα σε μια πόλη της βόρειας Νιγηρίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν όταν μουσουλμάνοι της περιοχής εξεμάνησαν για τη λανθασμένη προφορά μιας λέξης από έναν χριστιανό που θεωρήθηκε "προσβολή" για τον προφήτη Μωάμεθ.

Τα όσα συνέβησαν στην πόλη Μπίτσι οφείλονταν σε μια παρεξήγηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής των αστυνομικών αρχών του Κάνο, Ιμπραχίμ Ιντρίς.

"Κυκλοφόρησαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες κάποιος βλασφήμησε τον προφήτη και αυτό προκάλεσε ταραχές", είπε ο Ιντρίς ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας χριστιανός ράφτης πρόφερε λάθος την ονομασία ενός μανδύα ενώ συζητούσε, στη διάλεκτο χάουσα, με έναν μουσουλμάνο γείτονά του. Έτσι, χωρίς να το κάνει επίτηδες, είπε τη φράση "ο προφήτης ήρθε στην αγορά".

Κάτοικοι του Μπίτσι βεβαίωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές που ακολούθησαν ενώ μια εκκλησία και καταστήματα χριστιανών πυρπολήθηκαν.

"Στην επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις Ίγκμπο. Τον έναν από αυτούς τον πέταξαν σε ένα λάκκο κοντά στο σπίτι μου", είπε ένας μάρτυρας ενώ άλλος διαβεβαίωσε ότι είδε τέσσερα πτώματα ανθρώπων που τους είχαν τεμαχίσει με ματσέτες.

Ο Ιντρίς πάντως είπε ότι δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

Μια νοσοκόμα του γενικού νοσοκομείου του Μπίτσι είπε ότι ο άτυχος ράφτης που κατηγορήθηκε για βλασφημία έχει μεταφερθεί στο Κάνο για νοσηλεία επειδή νεαροί μουσουλμάνοι τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.

SHARE:

24Media Network