Νεκρός εντοπίστηκε ο ύποπτος, Αμερικανός καθηγητής για τη δολοφονία του συναδέλφου και της συγκατοίκου του

Policías son vistos en una foto tras ingresar al ministerio de defensa en Tallinn, Estonia, el jueves, 11 de agosto del 2011. Un homnre abrió fuego en el vestíbulo del ministerio, per fue muerto por la policía antes de causar heridos, dijeron las autoridades.  (Foto AP/Timur Nisametdinov/NIPA)
Policías son vistos en una foto tras ingresar al ministerio de defensa en Tallinn, Estonia, el jueves, 11 de agosto del 2011. Un homnre abrió fuego en el vestíbulo del ministerio, per fue muerto por la policía antes de causar heridos, dijeron las autoridades. (Foto AP/Timur Nisametdinov/NIPA) AP

Οι αρχές του Μισισίπι ανακοίνωσαν ότι ο καθηγητής κοινωνικών επιστημών που αναζητούσαν χθες, καθώς θεωρούνταν ύποπτος για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του και της γυναίκας που συγκατοικούσε, εντοπίστηκε νεκρός, με τις πρώτες έρευνες να κάνουν λόγο για αυτοκτονία

Νεκρός είναι ο άνδρας που υποπτευόταν η αστυνομία ότι πυροβόλησε χθες και σκότωσε έναν συνάδελφό του καθηγητή στο πανεπιστήμιο Delta State του Μισισίπι, μεταδίδουν αυτήν τη στιγμή αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος για τον φόνο, ο οποίος ονομαζόταν Σάνον Λαμπ και ήταν καθηγητής κοινωνικών επιστημών στο πανεπιστήμιο αυτό, έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του και αυτοκτόνησε, όταν τον στρίμωξε η αστυνομία σε ένα φανάρι, μετέδωσε το WALA-TV.

Η αστυνομία γνωστοποίησε χθες ότι ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο Delta State, στο Κλίβελαντ, Μισισίπι, ήταν ο κύριος ύποπτος για τον πυροβολισμό και θάνατο ενός συναδέλφου του.

Οι αρχές είπαν ότι ψάχνουν για τον καθηγητή γεωγραφίας και κοινωνικών επιστημών Σάνον Λαμπ, 45, σε σχέση με τον φόνο του Ήθαν Σμίθ, 39, επίκουρου καθηγητή αμερικανικής ιστορίας. Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα (Biloxi Sun Herald) η αστυνομία ψάχνει για τον Λαμπ ως ύποπτο άλλου ενός φόνου, μιας γυναίκας με την οποία μοιραζόταν ένα σπίτι, σε μια πόλη 480 χιλιόμετρα από το Delta State.

Νεκρός εντοπίστηκε ο ύποπτος, Αμερικανός καθηγητής για τη δολοφονία του συναδέλφου και της συγκατοίκου του

ο αρχηγός της αστυνομίας της Κλίβελαντ είπε σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα (τοπική ώρα) ότι οι αρχές δεν πιστεύουν πως ο Λαμπ δεν είναι πια στο χώρο του πανεπιστημίου, που βρίσκεται στα σύνορα με την πολιτεία του Άρκενσο (Αρκάνσας). Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές σύστησαν στους φοιτητές και το προσωπικό να μείνουν στα οικοτροφεία τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα ενώ διερευνώνταν ο χώρος του πανεπιστημίου, ενώ παραπλήσια πανεπιστήμια τέθηκαν επίσης από την αστυνομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Γκάρι Τζένινγκς, συνάδελφος στο ίδιο πανεπιστήμιο, είπε σε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Ρόιτερς ότι ο Σμιθ ήταν εξαιρετικός επιστήμονας και χαρισματικός καθηγητής.

Το πανεπιστήμιο, στο οποίο φοιτούν πάνω από 4.000 φοιτητές, ακύρωσε όλα τα μαθήματα και τις εκδηλώσεις χθες και σήμερα, ημέρα που θα γιόρταζε τα 90 χρόνοα από την ίδρυσή του.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα αποτελέσει θέατρο πολύνεκρων περιστατικών με πυροβολισμούς σε πανεπιστήμια που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και πυροδότησαν το δημόσιο διάλογο σχετικά με την οπλοκατοχή.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network