Νέο ατύχημα με Boeing: Ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια

Διαβάζεται σε 1'
Νέο ατύχημα με Boeing: Ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια
ISTOCK

Νέο ατύχημα σημειώθηκε με αεροσκάφος της Boeing, καθώς ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια. Τι ανέφερε η εταιρεία.

Ακόμα μία πτήση – θρίλερ έζησαν επιβάτες της Boeing, καθώς ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια, με αποτέλεσμα να αλλάξει εκτάκτως ο προορισμός της πτήσης.

Σύμφωνα με την New York Post, τρεις ώρες μετά την απογείωση της πτήσης από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, το Boeing 787-9 «υπέστη ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου», ανέφερε η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί, το οποίο «είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα».

Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε υψόμετρο 40.000 ποδιών, ανάμεσα στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, όταν συνέβη το περιστατικό και οι πιλότοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους επιβάτες οι οποίοι εξέφραζαν φόβους περί αποσυμπίεσης της καμπίνας.

Όπως αναφέρει η New York Post η θερμοκρασία έξω ήταν στους -58 βαθμούς Κελσίου. Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό, ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Virgin.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα