Νέος σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ στον Ισημερινό

default image

Στους δρόμους πάλι οι κάτοικοι του Ισημερινού, καθώς νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή που είχαν καταγραφεί το Σάββατο τα 7,8 Ρίχτερ

Νέος σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε την Τετάρτη ανοικτά των ακτών του Ισημερινού, λίγες μόνο μέρες μετά τη δόνηση 7,8 Ρίχτερ στην περιοχή που οδήγησε στον θάνατο σχεδόν 500 άτομα.

Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού, το επίκεντρο ήταν 70 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Εσμεράλδας και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή δήλωσαν στο Reuters πως δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη έγιναν αισθητές στην Κοχίμιες, στις ακτές της περιοχής όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πεταχτούν οι κάτοικοι από τα κρεβάτια τους και να βγουν στους δρόμους.

Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Κίτο ενώ δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής αναφορές για σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Ισημερινού ανέφερε πως τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στις 3.33 τοπική ώρα (11:33 ώρα Ελλάδας) ακολούθησε σειρά μετασεισμικών δονήσεων. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ.

Ο σεισμός του Σαββάτου, μεγέθους 7,8 βαθμών, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 480 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 4.600, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 107. Περίπου 1.500 κτίρια καταστράφηκαν, προκλήθηκαν κατολισθήσεις και σχεδόν 20.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να κοιμηθούν σε καταφύγια.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ προκάλεσε ζημιά 2-3 δισ. δολαρίων στην εξαρτώμενη από το πετρέλαιο, οικονομία και μπορεί να επιταχύνει κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες τον ρυθμό ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα