Νεπάλ : Αγνοούνται 1.000 Ευρωπαίοι πολίτες

Νεπάλ : Αγνοούνται 1.000 Ευρωπαίοι πολίτες

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι από χώρες της ΕΕ σκοτώθηκαν από τον σεισμό και τις χιονοστιβάδες

Τουλάχιστον 1.000 Ευρωπαίοι αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 12 ανθρώπων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ανέφερε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Κατμαντού.

"Δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται ή πού θα μπορούσαν να βρίσκονται", είπε η Ρένσγια Τίρινγκ μιλώντας στους δημοσιογράφους. Οι αγνοούμενοι είναι κυρίως τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονταν τις περιοχές Λανγκτάνγκ και Λούκλα, διευκρίνισε.

Η Λανγκτάνγκ είναι μια περιοχή βορείως του Κατμαντού που προσφέρεται για πεζοπορία και χτυπήθηκε από μια τεράστια χιονοστιβάδα και κατολισθήσεις λάσπης. Η Λούκλα είναι η αφετηρία για τους ορειβάτες που επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό βάσης του Έβερεστ, μετά από 9ημερη πεζοπορία.

Οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ ξεπερνούν τις 6.000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Οι διασώστες αγωνίζονται ακόμη να φτάσουν στις απομονωμένες περιοχές της ορεινής χώρας, καθώς η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη αφού οι δρόμοι έχουν καταστραφεί.

Οι ξένοι διπλωμάτες δυσκολεύονται επίσης να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επειδή πολλοί τουρίστες δεν δηλώνονται οικειοθελώς στις πρεσβείες και τα προξενεία των χωρών τους όταν φτάνουν στο Νεπάλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νεπάλ Σεισμός, Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τους 6.204 έφτασαν τα θύματα του φονικού στο Νεπάλ, στους 14.000 οι τραυματίες

Νεπάλ: Νέο θαύμα στα συντρίμμια. Γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή, μετά από 5 ημέρες

SHARE:

24Media Network