Νεπάλ: Διασώθηκε και τρίτος εγκλωβισμένος, 10 ημέρες μετά τη φονική πλημμύρα
Διαβάζεται σε 2'
Ένας Κινέζος υπήκοος είναι ο τρίτος διασωθείς από σήραγγα μετά τη φονική πλημμύρα στο Νεπάλ.
- 05 Σεπτεμβρίου 2026 13:51
Οι διασώστες στο Νεπάλ κατάφεραν σήμερα να ανασύρουν ζωντανό έναν τρίτο άνθρωπο, κινεζικής υπηκοότητας, από σήραγγα στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου είχε εγκλωβιστεί μετά τη φονική πλημμύρα της 26ης Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (Σάββατο 5/9) ο στρατός.
“Ένας Κινέζος υπήκοος βγήκε μόλις από μια σήραγγα”, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού, ο Ράτζα Ραμ Μπασνέτ, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή (4/9), δύο Νεπαλέζοι εργάτες ανασύρθηκαν επίσης ζωντανοί από σήραγγα που είχε θαφτεί κάτω από τη λάσπη, οι πρώτοι μετά την καταστροφή.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι διασώστες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η κατάρρευση ενός παγετώνα στις 26 Αυγούστου στα άνω ρέματα του ποταμού παγίδευσε τουλάχιστον 900 άτομα σε σήραγγες που σχετίζονται με έξι υδροηλεκτρικά έργα.
Πλάνα που κοινοποιήθηκαν από τον στρατό του Νεπάλ έδειχναν τον Λουχαϊτάο να δέχεται επείγουσα ιατρική βοήθεια μέσα σε ελικόπτερο, το οποίο τον μετέφερε σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Φαινόταν εξαντλημένος και αποπροσανατολισμένος, με ξεραμένη λάσπη και σκόνη στο δέρμα και τα ρούχα του. Ένας γιατρός με στολή με στηθοσκόπιο εθεάθη να ελέγχει τα ζωτικά του όργανα.