Νετανιάχου υπεράνω Διεθνούς Δικαίου: Το Διεθνές Δικαστήριο δεν μπορεί να μάς σταματήσει

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου Photo via AP @Abir Sultan

Σε μία επίδειξη πολιτικού αμοραλισμού ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι καμία απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν μπορεί να σταματήσει το Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιμετωπίζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με πρωτοφανή περιφρόνηση αλλά και ένα κρυφό φόβο.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος απειλείται με ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου, έσπευσε να κάνει λόγο για σκάνδαλο θέλοντας έτσι να προκαταλάβει και τη σχετική έρευνα.

“Η πιθανότητα να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου εναντίον διοικητών του ισραηλινού στρατού και αρχηγών κρατών (σσ αναφέρεται στον εαυτό του), είναι ένα σκάνδαλο ιστορικής σημασίας” τόνισε ο Νετανιάχου ο οποίος προετοιμάζει τον IDF για επίθεση στη Ράφα.

Συνόδευσε, δε, το συμπέρασμά του με έμμεσες απειλές: “Καμία απόφαση, ούτε στη Χαγή ούτε πουθενά αλλού, δεν θα επηρεάσει την αποφασιστικότητά μας να επιτύχουμε όλους τους στρατιωτικούς μας στόχους, την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την πλήρη νίκη επί της Χαμάς και την υπόσχεση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλεί για το Ισραήλ”.

Κοντολογίς ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και η χώρα του είναι υπεράνω του Διεθνούς Δικαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ολα τα παραπάνω μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικό μήνυμα του Νετανιάχου ο οποίος παραμένει υπέρμαχος της πολύ σκληρής γραμμής ίσως γιατί δεν διαθέτει και καμία άλλη πολιτική επιλογή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα