Νίγηρας: Ο στρατός ανακοίνωσε πως εξολόθρευσε 12 μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Νίγηρας: Ο στρατός ανακοίνωσε πως εξολόθρευσε 12 μαχητές της Μπόκο Χαράμ

Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη μάχη με μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Στρατού στον Νίγηρα

Δυνάμεις του στρατού του Νίγηρα σκότωσαν τουλάχιστον 12 μέλη της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που εξαπέλυσαν μια επίθεση στην περιοχή Μποσό, κοντά στα σύνορα του Νίγηρα με τη Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Τρεις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στη μάχη, που ξέσπασε την Παρασκευή, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέσχεσαν πολυβόλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και κινητά τηλέφωνα από μέλη της Μπόκο Χαράμ, δήλωσε ο συνταγματάρχης Μουστάφα Λεντρί, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα.

Κατά τον ίδιο, «πολλές δεκάδες ακόμη» μέλη της οργάνωσης τραυματίστηκαν και «τους πήραν μαζί τους οι δράστες της επίθεσης όταν υποχώρησαν».

Η περιοχή Μποσό ανήκει στην επαρχία Ντιφά, όπου φιλοξενούνται πολλοί πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι άμαχοι που έφυγαν για να σωθούν από τη βία της Μπόκο Χαράμ. Η περιοχή έχει υποστεί πολλές επιθέσεις από τους ισλαμιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολάντ: Η Μπόκο Χαράμ 'παραμείνει μια απειλή'

Νιγηρία: Ζωντανά τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ;

Παιδιά χρησιμοποιεί η Μπόκο Χαράμ για τις επιθέσεις της

SHARE:

24Media Network