Νιγηρία: 42 νεκροί και 100 αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοίου

Νιγηρία: 42 νεκροί και 100 αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοίου

Υπερφορτωμένο πλοίο ναυάγησε στον ποταμό Νίγηρα, με αποτέλεσμα να χάσουν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τη ζωή τους 42 άτομα ενώ 100 είναι οι αγνοούμενοι

Σαράντα δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 100 αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου πλοίου στον ποταμό Νίγηρα, στην κεντρική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (28/09) η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

"Προς το παρόν υπάρχουν 42 νεκροί και 100 αγνοούμενοι", δήλωσε ο Μοχάμεντ Σάμπα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πολιτείας του Νίγηρα. Ο ίδιος χαρακτήρισε το ναυάγιο αυτό "το χειρότερο δυστύχημα" που έχει συμβεί στην πολιτεία αυτή τα τελευταία χρόνια.

Ο Σάμπα διευκρίνισε ότι το πλοίο, το οποίο μετέφερε περίπου 150 ανθρώπους, "κόπηκε στα δύο" μετά τον απόπλου του από το χωριό Μαλίλι. Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο αναζητώντας επιζώντες.

Ο Σάμπα σημείωσε ότι πρωταρχική αιτία του ναυαγίου ήταν "η υπερφόρτωση", όμως παραδέχθηκε ότι ενδέχεται να έπαιξαν ρόλο και τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: