Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από ισχυρή έκρηξη

Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από ισχυρή έκρηξη
Έκρηξη στη Νιγηρία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Νιγηρία, όπου 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πετρελαιαγωγό.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλές δεκάδες τραυματίσθηκαν και δεκάδες κτίρια, ανάμεσα στα οποία κι ένα οικοτροφείο θηλέων, καταστράφηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις τοπικές αρχές.

Οι διασώστες είχαν ανακοινώσει χθες, Κυριακή, τουλάχιστον 15 νεκρούς και πολυάριθμους τραυματίες, όμως ο απολογισμός αναμενόταν ότι θα είναι υψηλότερος, καθώς οι υπηρεσίες διάσωσης εξακολουθούσαν να αναζητούν θύματα ανάμεσα στα συντρίμμια.

Η έκρηξη, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 8:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) κοντά σε έναν πετρελαιαγωγό στη συνοικία Αμπούλε Αντό, κατέστρεψε περίπου 50 σπίτια, μια εκκλησία και καταστήματα. Ένα οικοτροφείο θηλέων, στο οποίο φοιτούσαν περισσότερες από 200 μαθήτριες, κατέρρευσε από την έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε ακτίνα άνω των 15 χιλιομέτρων.

“Δεκαεπτά πτώματα έχουν βρεθεί μέχρι τώρα στα συντρίμμια ενώ 25 τραυματίες περιθάλπονται επιτόπου”, έκανε γνωστό μέσω του Twitter η κυβέρνηση της Πολιτείας του Λάγκος.

Ομάδες διασωστών “συνεχίζουν να ερευνουν στα συντρίμμια”, πρόσθεσε η ίδια πηγή. “Καταβάλλονται προσπάθειες για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης, η οποία κατέστησε πολλούς άστεγους”.

“Ήμουν μέσα στην κουζίνα του σχολείου όταν έγινε η έκρηξη”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκρας Ρ., μαγείρισσα του οικοτροφείου, καθώς μάζευε μερικά ρούχα από τα ερείπια του σπιτιού της. “Πολλές φοιτήτριες βρίσκονταν στην εκκλησία για τη λειτουργία, αυτή καταστράφηκε εντελώς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα