Νικητές οι Σοσιαλιστές στις Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία

Νικητές οι Σοσιαλιστές στις Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία

Την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση κερδίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων στην Γαλλία. Διαβάστε όλες τις εξελίξεις.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ φαίνεται ότι κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκόπησης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Με αυτή την απόλυτη πλειοψηφία το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν θα χρειαστεί την υποστήριξη των Πρασίνων, που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα στηρίξουν τους Σοσιαλιστές, και κυρίως του Αριστερού Μετώπου, οι θέσεις του οποίου για την οικονομία και την Ευρώπη είναι διαφορετικές από του PS.

Οι Σοσιαλιστές και τα δύο κόμματα-δορυφόροι του κερδίζουν 312 με 326 έδρες σε σύνολο 577, δηλαδή περισσότερο από την απόλυτη πλειοψηφία (289), οι Πράσινοι 18 με 24 έδρες και το Αριστερό Μέτωπο 9 με 11 έδρες, σύμφωνα με τα ινστιτούτα CSA και Sofres.

Το συντηρητικό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) και οι σύμμαχοί του φέρονται να κερδίζουν 212 με 234 έδρες, ενώ η άκρα δεξιά, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, από μία έως 4 έδρες, βάσει των ίδιων εκτιμήσεων.

SHARE:

24Media Network