“Νύχια της Τίγρης”: Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη στο βόρειο Ιράκ

“Νύχια της Τίγρης”: Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη στο βόρειο Ιράκ
AP

Πρόκειται για τον δεύτερο τούρκο στρατιώτη που ανακοινώνεται ότι σκοτώθηκε από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης "Νύχια της Τίγρης".

Ένας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη με κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.

Η Τουρκία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα ευρείας κλίμακας αεροπορική και χερσαία επιχείρηση στο γειτονικό βόρειο Ιράκ, την οποία βάφτισε «Νύχια της Τίγρης», εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), αυτονομιστικής οργάνωσης ανταρτών που η Άγκυρα και οι σύμμαχοί της στη Δύση χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

Ο στρατιώτης, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα χθες, υπέκυψε σε νοσοκομείο, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, το οποίο δεν διευκρίνισε πού έγινε η μάχη.

Πρόκειται για τον δεύτερο τούρκο στρατιώτη που ανακοινώνεται ότι σκοτώθηκε από την έναρξη της επιχείρησης «Νύχια της Τίγρης». Η Άγκυρα είχε γνωστοποιήσει την Παρασκευή ότι ένας πρώτος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη, χωρίς ούτε σε εκείνη την περίπτωση να διευκρινίσει πού έγινε.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον βάσεων των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία και βάσεων μετόπισθεν της οργάνωσης στο Ιράκ.

Το PKK πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Στον πόλεμο χαμηλής έντασης που μαίνεται έκτοτε έχουν σκοτωθεί πάνω από 40.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα