Έκλεισε το ραντεβού: Στις 13 Νοεμβρίου η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2018
Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2018 AP

Ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στις ΗΠΑ κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την 13η Νοεμβρίου τις ΗΠΑ, έπειτα από πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ έγραψε νωρίτερα, σε μια σειρά από tweets, ότι ο Ερντογάν επισκέπτεται τις ΗΠΑ ως «προσκεκλημένος του», υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτήν την εβδομάδα να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.

Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν "εγκαταλείψει"» τους Κούρδους, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα, στη βόρεια Συρία και ενώ μόλις χθες αξιωματούχος του είπε ακριβώς τα αντίθετα.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές» ήταν το tweet που έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα» συμπλήρωσε σχετικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τουρκία, Ερντογάν, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Δεν εγκαταλείπουμε τους Κούρδους

Αντιμέτωπος με τους Ρεπουμπλικανούς ο Τραμπ - Έντονες αντιδράσεις για την απόφασή του για τη Συρία

Συρία: Το πυροβολικό της Τουρκίας έπληξε κουρδικές θέσεις - Έτοιμη για εισβολή

SHARE: