Νορβηγία: Αρνείται σχέση με το ΙΚ υπό κράτηση 17χρονος Ρώσος

Νορβηγία: Αρνείται σχέση με το ΙΚ υπό κράτηση 17χρονος Ρώσος

Ο νεαρός που κρατείται σε σχέση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Όσλο, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με ισλαμιστές εξτρεμιστές

Ο 17χρονος Ρώσος που βρίσκεται υπό κράτηση, καθώς φέρεται να σχετίζεται με τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας το Σάββατο αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με ισλαμιστές εξτρεμιστές, δήλωσε την Κυριακή ο δικηγόρος του Άασε Σίγκμοντ.

Νωρίτερα, η εφημερίδα VG έγραψε, επικαλούμενη πηγές, ότι ο 17χρονος βαρύνεται με υποψίες ότι είναι υποστηρικτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Αποστασιοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος και τις εγκληματικές του δραστηριότητες» δήλωσε ο δικηγόρος στο τηλεοπτικό δίκτυο NRK, ενώ υπογράμμισε ότι ο πελάτης του αρνείται τα όσα του προσάπτουν, ότι δηλαδή υποστηρίζει τους εξτρεμιστές.

Το βράδυ του Σαββάτου, η αστυνομία της Νορβηγίας εντόπισε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο του Όσλο και έθεσε υπό κράτηση ένα πρόσωπο σε σχέση με την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, μεγάλο τμήμα του κέντρου της πρωτεύουσας αποκλείστηκε, ενώ οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη το μηχανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυξημένο επίπεδο συναγερμού στη Νορβηγία

Νορβηγία: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός

SHARE:

24Media Network