Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι, αλλά δεν παραιτούμαι

Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι, αλλά δεν παραιτούμαι
Dutch Finance Minister and chair of the Eurogroup finance ministers Jeroen Dijsselbloem gestures as he arrives for an EU finance ministers meeting at the EU Council in Luxembourg Tuesday, Oct. 11, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

"Ήταν άμεσο σχόλιο. Αυτό δεν εκτιμάται παντού στην Ευρώπη", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup για τα περί χωρών του Νότου που έφαγαν τα χρήματα στα ποτά και τις γυναίκες

Τη λύπη του για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του περί χωρών του Νότου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που έφαγαν τα λεφτά στα ποτά και τις γυναίκες, εξέφρασε την Τετάρτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup επισήμανε, επίσης, ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, χαρακτηρίζοντας “ξενοφοβικές” τις δηλώσεις του.

“Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα”, είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Και πρόσθεσε: “Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω”.

«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς—πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσα και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπούμαι», συνέχισε ο Ολλανδός πολιτικός.

(Πηγή: Reuters, φωτό: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert))

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα