Νύχτα βίας στο Σικάγο: 44 άνθρωποι δέχτηκαν πυρά μέσα σε λίγες ώρες – 5 νεκροί

Νύχτα βίας στο Σικάγο: 44 άνθρωποι δέχτηκαν πυρά μέσα σε λίγες ώρες – 5 νεκροί
L.Zhukovsky2015@All rights reserved

Μόνο σε διάστημα 3 ωρών καταγράφηκαν 10 περιστατικά και δύο θάνατοι από πυροβολισμούς - Σε συγκρούσεις συμμοριών τα αποδίδει η αστυνομία - Οι δράστες πυροβολούσαν αδιακρίτως ακόμα και σε πολυσύχναστα μέρη.

Νύχτα τρόμου βίωσε το Σικάγο με την τοπική αστυνομία να τρέχει και να μην προλαβαίνει τα περιστατικά πυροβολισμών που έπεφταν βροχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μόνο την Κυριακή 44 άνθρωποι δέχτηκαν πυρά για τους 5 εκ των οποίων αποδείχτηκαν θανάσιμα. Χαρακτηριστικό είναι πως σε διάστημα 3 ωρών από τη 1.30 τα ξημερώματα καταγράφηκαν 10 διαφορετικά περιστατικά πυροβολισμών πολλά εκ των οποίων η αστυνομία αποδίδει σε ένοπλες συγκρούσεις αντίπαλων συμμοριών.

“Τουλάχιστον σε ένα περιστατικό οι δράστες άνοιξαν πυρ σε πολυσύχναστο δρόμο” είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου ενημερώνοντας μάλιστα πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα 11χρονο αγόρι.

Επιπλέον, πριν την Κυριακή άλλα 6 παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν την Παρασκευή και άλλα 15 το Σάββατο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αστυνομίας σημείωσε πως τα περιστατικά πυροβολισμών έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2017 κατά 30% και οιανθρωποκτονίες κατά 25%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα