Ο Αλέν Ζιπέ δεν θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Ο Αλέν Ζιπέ δεν θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Ο Αλέν Ζιπέ ανακοίνωσε ότι δεν κατεβαίνει στις γαλλικές εκλογές, προσθέτοντας ωστόσο πως «η εμμονή» του Φιγιόν οδηγεί σε «αδιέξοδο».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και τον Μάιο, παρόλο που όπως είπε, "η εμμονή" του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κατηγορείται σε μια υπόθεση πλασματικών θέσεων απασχόλησης, οδηγεί "σε αδιέξοδο".

"Το επιβεβαιώνω μια και καλή: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 71χρονος Αλέν Ζιπέ.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζιπέ είχε ηττηθεί τον Νοέμβριο από τον Φιγιόν (σ.σ.: ο οποίος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στις τελευταίες δημοσκοπήσεις) στις προκριματικές της δεξιάς και εμφανιζόταν ως ενδεχόμενος αντικαταστάτης του προεδρικού υποψηφίου.

Ο Ζιπέ έκανε τη δήλωση αυτή από την πόλη του, το Μπορντό, προσθέτοντας πως πήρε την απόφαση επειδή έχει γίνει πιο δύσκολο παρά ποτέ να ενωθεί το συντηρητικό κόμμα του, Οι Ρεπουμπλικάνοι, και επειδή οι ψηφοφόροι θέλουν καινούρια πρόσωπα.

"Τι κρίμα" σχολίασε ο Ζιπέ σχετικά με την εκστρατεία του Φιγιόν, η οποία πλήττεται από το σκάνδαλο κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Γαλλικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλία: Το 71% θέλει απόσυρση Φιγιόν

Γαλλία: Σε 'αντίσταση' καλεί ο Φιγιόν

Γαλλία: Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι του Φιγιόν

SHARE:

24Media Network