Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ έθεσε θέμα άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ έθεσε θέμα άρσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έθεσε το ζήτημα ενδεχόμενου τερματισμού των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μετά την Ουκρανική κρίση, εξετάζοντας τον σημαντικό ρόλο της Μόσχας στο θέμα της Συρίας

Το ζήτημα ενδεχόμενου τερματισμού των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο του σημαντικού ρόλου της Μόσχας στο θέμα της Συρίας, έθεσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

"Ο καθένας είναι τόσο έξυπνος ώστε να γνωρίζει ότι δεν μπορείς από τη μια πλευρά να διατηρείς μόνιμα κυρώσεις και από την άλλη πλευρά να ζητάς να συνεργαστείς", δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι "μια διαφορετική και καλύτερη σχέση" ξεκινάει με έναν δεύτερο αγωγό αερίου και τελειώνει με την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι "η διαμάχη για την Ουκρανία δεν μπορεί να επιβαρύνει την σχέση της Γερμανίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ με την Ρωσία τόσο ώστε η Ρωσία να χάνεται ως εταίρος στη Συρία" και προειδοποίησε ότι αν η Ρωσία ενισχύσει την στρατιωτική δράση της στην Συρία, η διένεξη θα μεγαλώσει και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network