Ο Ερντογάν διόρισε τον παλαιστή που είχε αποκαλέσει “σκυλιά” τους Έλληνες

Ο Ερντογάν διόρισε τον παλαιστή που είχε αποκαλέσει “σκυλιά” τους Έλληνες
Ο Riza Kayaalp AP Photo/Christophe Ena

Θυμάστε τον Riza Kayaalp; Το ρατσιστικό του παραλήρημα κατά Ελλήνων και Αρμενίων επιβραβεύτηκε από τον Τούρκο πρόεδρο που έδωσε το πόστο του Συμβούλου του υπουργείου Αθλητισμού και Νεολαίας στον άλλοτε Ολυμπιονίκη παλαιστή.

Κάθε εθνικιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα, στην Τουρκία του Ερντογάν επιβραβεύεται. Έστω και επτά χρόνια μετά. Το “ευχαριστώ” του Riza Kayaalp προς την κυβέρνηση για την ανάληψη των καθηκόντων “Συμβούλου” του υπουργείου Αθλητισμού και Νεολαίας της Τουρκίας είναι η απόδειξη και η ανταπόδοση της δικής του επιβράβευσης.

Σε όποιον δεν είναι οικείο το όνομα Riza Kayaalp, αρκεί να ανακαλέσουμε τα προ επταετίας γεγονότα, με τον ίδιο τον παλαιστή αρνητικό πρωταγωνιστή και τα ρατσιστικά του “τιτιβίσματα” στο κάδρο της -τότε- επικαιρότητας, προκαλώντας σάλο που έφτασε μέχρι τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, οδηγώντας στον εξάμηνο αποκλεισμό του. Αν ψάξετε τα tweets του δεν θα τα βρείτε, αφού είχε σπεύσει να τα διαγράψει, ωστόσο ο ρατσιστικός οχετός είχε ήδη κυκλοφορήσει στα Μέσα Ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας τον γύρο του κόσμου:

“Γαμ… τις διαδηλώσεις σας. Γαμ…προδότες. Ντροπή σας που αφήσατε την πλατεία Ταξίμ στους Αρμένιους και ‘Ελληνες επιδρομείς. Ο Θεός θα καταδικάσει αυτά τα ακτιβιστικά σκυλιά”.

Αυτά ήταν τα “τιτιβίσματα” του χάλκινου Ολυμπιονίκη [πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και σημαιοφόρου της Τουρκίας στους Μεσογειακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς, όταν δηλαδή και προέβη σε αυτές τις ακραίες τοποθετήσεις, με την ανοχή και τα… χάδια της κυβέρνησης.

Τα “σκυλιά” του έδωσαν δουλειά

Ερχόμαστε στο σήμερα, λοιπόν, στην ημέρα της επιβράβευσης. Επτά χρόνια μετά, το ρατσιστικό παραλήρημα και οι ατάκες για “σκυλιά” έδωσαν δουλειά στον Kayaalp, με τις ευλογίες και τις… υπογραφές του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος διόρισε τον άλλοτε παλαιστή, παραχωρώντας του το πόστο του συμβούλου του υπουργείου Αθλητισμού και Νεολαίας. Έτσι επιβραβεύει ο Ερντογάν τη διάδοση των ρατσιστικών αντιλήψεων από ανθρώπους που θα έπρεπε να εκφράζουν και να προάγουν τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο Αθλητισμό, πολλώ δε ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα