Ο Ερντογάν οραματίζεται τον “αιώνα της Τουρκίας”

Ο Ερντογάν οραματίζεται τον “αιώνα της Τουρκίας”
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Στο μήνυμά του για την γιορτή της 30ης Αυγούστου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε το όραμά του για το μέλλον της Τουρκίας.

Είναι σαφές ότι στις τουρκικές εθνικές εορτές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα χάνει την ευκαιρία για πολιτική προπαγάνδα.

Στο πλαίσιο της 101ης επετείου της “Μεγάλης Νίκης” επί του ελληνικού στρατού στο Ντουμπλουπινάρ (η οποία σηματοδότησε την προέλαση των δυνάμεων του Μουσταφά Κεμάλ, την υποχώρηση των Ελλήνων και την καταστροφή της Σμύρνης) ο Τούρκος ηγέτης έκανε αναφορές τόσο στο πρόσφατο παρελθόν όσο και στο μέλλον.

Η αγάπη για την ελευθερία είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του έθνους μας και η απάντησή του στις προκλήσεις των τελευταίων χρόνων το αποδεικνύει. Ιδιαίτερα η επική αντίσταση ενάντια στην προδοσία της 15ης Ιουλίου” τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο πραξικόπημα του 2016.

Εν συνεχεία ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκλογική του νίκη λέγοντας ότι “με τις εκλογές της 14ης και της 28ης Μαϊου περάσαμε ένα ακόμα κρίσιμο κατώφλι στην πορεία για το στόχο μας. Ηταν μία γιορτή δημοκρατίας. Παρέχουμε τα τελευταία 21 χρόνια όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της χώρας μας”.

Οσο για το μέλλον, ο Τούρκος ηγέτης ήταν σαφής: “Θα ενισχύσουμε τη δύναμη της χώρας και θα υψώσουμε την Τουρκία στην κορυφή των σύγχρονων πολιτισμών. Θα κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για τον αιώνα της Τουρκίας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα