Ο Ερντογάν ως ηγέτης των Μουσουλμάνων: Σταματήστε τις συγκρούσεις

Ο Ερντογάν ως ηγέτης των Μουσουλμάνων: Σταματήστε τις συγκρούσεις
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ηγετική εμφάνιση θέλησε να πραγματοποιήσει στη Μαλαισία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για θέματα που απασχολούν το μουσουλμανικό κόσμο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως 50.000 άνθρωποι μεταναστεύουν από τη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ στην Τουρκία και κατήγγειλε τις μουσουλμανικές χώρες ότι δεν υποστηρίζουν τα σχέδιά του για επανεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες περιοχές της βόρειας Συρίας.

Μιλώντας στη Μαλαισία, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι διεθνείς δυνάμεις ενδιαφέρονται περισσότερο για την αποστολή όπλων στη Συρία από το να υποστηρίξουν τα σχέδια της Τουρκίας να εγκαθιδρύσει μια «ζώνη ασφαλείας» όπου η Άγκυρα σκοπεύει να εγκαταστήσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες αφού εκκαθαρίσει την περιοχή από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί ως ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, τόνισε ότι “το 94% των ανθρώπων που σκοτώνονται σε πολεμικές συγκρούσεις ανά τον κόσμο είναι μουσουλμάνοι και υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των μουσουλμανικών χωρών.

Τέλος, κάλεσε τους Μουσουλμάνους ηγέτες να προχωρήσουν σε αυτοκριτική και να μην ξοδεύουν την ενέργειά τους “σε άγονες συγκρούσεις την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος προχωρά μπροστά με την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα