Ο γιος του Τζο Μπάιντεν απομακρύνθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό έπειτα από θετικό τεστ για χρήση κοκαΐνης

Ο γιος του Τζο Μπάιντεν απομακρύνθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό έπειτα από θετικό τεστ για χρήση κοκαΐνης

Το αμερικανικό ναυτικό αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο, επικαλούμενο το νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Ένας από τους γιους του αμερικανού αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν απεβλήθη στις αρχές του έτους από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό μετά από εξέταση για χρήση ναρκωτικών στην οποία υποβλήθηκε, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, 44 ετών, είχε διοριστεί δόκιμος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τον Μάιο του 2013 και εργαζόταν ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων μερικής απασχόλησης.

Τον Ιούνιο του 2013, υποβλήθηκε σε έλεγχο για χρήση ναρκωτικών στη μονάδα εφέδρων όπου ανήκε στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό για χρήση κοκαΐνης, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στον φάκελο.

Το ναυτικό δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Χάντερ Μπάιντεν, ο νεότερος από τους δύο γιους του αντιπροέδρου, απομακρύνθηκε από τις τάξεις του τον Φεβρουάριο.

Ήταν "τιμή μου να υπηρετώ στο αμερικανικό ναυτικό και λυπάμαι πολύ και αισθάνομαι ιδιαίτερα άσχημα που οι ενέργειές μου οδήγησαν στην απόλυσή μου. Σέβομαι την απόφαση του Ναυτικού. Με την αγάπη και την στήριξη της οικογένειάς μου, θα προχωρήσω", δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του που έστειλε στην αμερικανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν είχε συναντήσει δύο εμπόδια όσον αφορά την ένταξή του στο Ναυτικό, το ένα αφορούσε την ηλικία του και το άλλο περιστατικό που είχε σχέση με ναρκωτικά όταν ήταν νεότερος.

Το αμερικανικό ναυτικό αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο, επικαλούμενο το νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει σπουδάσει νομικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σήμερα είναι στέλεχος επενδυτικής εταιρίας. 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network