Ο ημίγυμνος Μακρόν σε εξώφυλλο gay γαλλικού περιοδικού

Ο ημίγυμνος Μακρόν σε εξώφυλλο gay γαλλικού περιοδικού

"Η LGBT κοινότητα θα βρίσκει πάντα σε μένα ένα υποστηρικτή" φέρεται να δηλώνει ο άνθρωπος που όπως όλα δείχνουν θα χριστεί νέος πρόεδρος της Γαλλίας

Με μια φωτογραφία του Γάλλου υποψήφιου και επικρατέστερου για την προεδρία χωρίς μπλούζα στο εξώφυλλό του, έντυπο της LGBT κοινότητας προκαλεί ποικίλα σχόλια και ανοίγει παράλληλα τη συζήτηση γύρω από τις διεκδικήσεις των ομοφυλωφίλων στη χώρα.

Το περιοδικό Garcon αποτελεί ένα από τα ελάχιστα έντυπα για την LFBT κοινότητα στη Γαλλία, μια χώρα στην οποία ωστόσο τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχουν προωθηθεί αρκετά σε σύγκριση με άλλες γωνιές του πλανήτη. Επί ημερών Φρανσουά Ολάντ και κάτω από μεγάλες πιέσεις ενός συντηρητικού τμήματος της γαλλικής κοινωνίας υιοθετήθηκε ο νόμος για "τον γάμο για όλους", ο οποίος επιτρέπει σε άτομα του ιδίου φύλου να παντρεύονται. Μια εβδομάδα και κάτι πριν τον β' γύρο των εκλογών και καθώς η ακροδεξιά υποψήφια σαφέστατα και τίθεται απέναντι σε κάθε διεκδίκηση της κοινότητας στη χώρα, το περιοδικό αναρωτιέται αν από την άλλη ο Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί όντως τον μελλοντικό πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις διεκδικήσεις τους.

Το τριμηνιαίο περιοδικό λοιπόν στο νέο του φύλλο επιλέγει για εξώφυλλο τον Μακρόν σε μια πόζα που σαφώς και αποτελεί προϊόν μοντάζ, όπως παραδέχονται οι συντάκτες του που ωστόσο αστειεύονται λέγοντας πως "παρουσιάζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου".

Πολλοί έσπευσαν να συνδέσουν το εξώφυλλο με τις φήμες που ήθελαν τον υποψήφιο να διάγει διπλή ζωή, έχοντας κρυφά σχέση με τον διευθυντή γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού, γεγονός που δικαιολογούσε και τον πολυσυζητημένο έρωτα με την κατά 22 χρόνια μεγαλύτερή σύζυγό του. Ο ίδιος βέβαια τότε είχε απαντήσει ευθέως λέγοντας πως "αν σαν λένε πως κάνω διπλή ζωή με τον Ματιέ Γκαλέ (τον διευθυντή του Radio France), αυτός δεν θα ήμουν εγώ, αλλά το ολόγραμμά μου που μου ξέφυγε".

Μια πράξη ακτιβισμού

Στην πραγματικότητα, ο ασχισυντάκτης του περιοδικού τονίζει πως το εξώφυλλο είναι ενός είδους "ακτιβισμός" για "έναν πολιτικό που από νωρίς έδειξε μια προοδευτική κατεύθυνση, πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί μια σειρά από επιδιώξεις μας αναφορικά με την εξέλιξη των δικαιωμάτων των LGBT". Και μπορεί το περιοδικό να φλερτάρει με τον υποψήφιο προκαλώντας τον να πάρει θέση υπέρ τους, ωστόσο σε άρθρο στο διαδίκτυο διατυπώνουν τις ενστάσεις τους αναφορικά με την αποσαφήνιση των θέσεών του.

η LGBT κοινότητα θα βρίσκει πάντα σε μένα ένα υποστηρικτή

Μπορεί να αποκλείουν σε κάθε περίπτωση την αντίπαλό του, καθώς η Μαρίν Λεπέν έχει προαναγγείλει κατάργηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλλου και όπως είναι αναμενόμενο διαθέτει ένα ακροδεξιό, συντηρητικό πρόγραμμα, όπως όμως σχολιάζουν ο Εμανουέλ Μακρόν δεν απάντησε προεκλογικά στις ερωτήσεις που του έθεσε η κοινότητα. Παράλληλα, αναδεικνύουν το ζήτημα της επιδότησης για τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης και μεταξύ ζευγαριών που αποτελούνται από δύο γυναίκες, κάτι που σήμερα δεν προβλέπεται. Όπως σχολιάζει το μέσο, ο Μακρόν παρέπεμψε για το θέμα στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, το οποίο ωστόσο όπως ισχυρίζονται αναβάλει διαρκώς την υπόθεση από το 2013.

Την ίδια ώρα, ο Μακρόν δήλωνε πως οι αντιδράσεις στο νόμο για το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αποτέλεσε ντροπή για όλους, γεγονός που είχε οδηγήσει το κίνημα εκείνο που αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο να υποστηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν και τώρα να φλερτάρει με την ακροδεξιά. Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει πως "η LGBT κοινότητα θα βρίσκει πάντα σε μένα ένα υποστηρικτή".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μελανσόν: Η απόδειξη πως δεν στηρίζω τη Λεπέν είναι πάνω μου

SHARE:

24Media Network