Ο Κάρολος “είναι αδιάθετος και ανανεώνει συνεχώς το πλάνο της κηδείας του”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κάρολος “είναι αδιάθετος και ανανεώνει συνεχώς το πλάνο της κηδείας του”
Το πλάνο της κηδείας του Καρόλου που έχει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι» Pool Photo via AP Hollie Adams

Βρετανικό μέσο αποκαλύπτει πως ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος είναι «πραγματικά αδιάθετος» και το πλάνο της κηδείας του επανεξετάζεται συνεχώς.

Η ενθρόνιση του Καρόλου ως νέου μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας έγινε το Μάιο του 2023.

Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια επέμβασης για καλοηθή όγκο στον προστάτη οι γιατροί ανακάλυψαν πως έχει καρκίνο. Δεν διευκρινίστηκε το πού, με τις μετέπειτα πληροφορίες να κάνουν λόγο για καρκίνο στο πάγκρεας, μια από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες μορφές. Δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό πως ο 75χρονος βασιλιάς θα έκανε τακτικές θεραπείες, με τους γιατρούς να τον συμβουλεύουν να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα του. Ακολούθησε η δήλωση του ιδίου και τα «ευχαριστώ» σε όσους εύχονταν ανάρρωση.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση έγινε δυο μήνες αργότερα, κατά τις λειτουργίες του Πάσχα.

Aκολούθησε η εμφάνιση του στη λειτουργία που έγινε ανήμερα των 98ων γενεθλίων της Ελισάβετ. Τώρα τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν πως η κατάσταση της υγείας του δεν είναι «καθόλου καλή».

Ο Τομ Σάικς του Daily Beast αποκάλυψε πως μίλησε με φίλους του μονάρχη και του είπαν πως «είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά είναι πραγματικά πολύ αδιάθετος».

Η βασιλική γραμματέας Τίνα Μπράουν άφησε να εννοηθεί επίσης ότι ο καρκίνος του Καρόλου έχει φέρει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον  «σε τρομακτική εγγύτητα με την άνοδο στον θρόνο, σε χρονικό σημείο που ήλπιζαν πως για ένα διάστημα θα μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», δεδομένου και του προβλήματος υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

«Η προοπτική του, μου λένε, τους προκαλεί έντονο άγχος», πρόσθεσε ο Σάικς που προχώρησε και σε άλλη μεγάλη αποκάλυψη.

Σύμφωνα με αυτήν, το πλάνο της κηδείας του Καρόλου που έχει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι», εξετάζονται επί του παρόντος.

Κυκλοφορεί επίσης, ένα ξεχωριστό έγγραφο που αναφέρει τι πήγε καλά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 και τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα την επόμενη φορά που θα πεθάνει ένας μονάρχης.

«Όλες οι πηγές τονίζουν πως το πλάνο της βασιλικής κηδείας επανεξετάζεται συνεχώς. Ένας πρώην υπάλληλος παραδέχτηκε ότι τα προβλήματα υγείας του βασιλιά έχουν δώσει στα σχέδια διαφορετική χροιά και επείγοντα χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώνονται διαρκώς».

Το Παλάτι δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Page Six για σχόλιο επί όλων αυτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα