Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά το κάστρο Μπαλμόραλ

Διαβάζεται σε 2'
Το κάστρο Μπαλμόραλ
Το κάστρο Μπαλμόραλ Associated Press

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανοίγει τις πόρτες του Κάστρου Μπαλμόραλ αυτό το καλοκαίρι για περιηγήσεις στο κοινό.

Το κάστρο Μπαλμόραλ, την αγαπημένη κατοικία της μητέρας του Ελισάβετ, ανοίγει ο βασιλιάς Κάρολος για το κοινό για πρώτη φορά.

Χτισμένο στην καρδιά των Χάιλαντς της Σκοτίας ήταν το μέρος όπου η Ελισάβετ περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια της.

Πώς θα γίνουν οι ξεναγήσεις

Οι ξεναγήσεις στο εσωτερικό του κάστρου, οι οποίες θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μέρη του κτηρίου που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια, θα είναι γίνονται μεταξύ 1ης Ιουλίου και 4ης Αυγούστου, με κάθε γκρουπ να περιορίζεται σε 10 άτομα.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 100 λίρες Αγγλίας, ήτοι 116 ευρώ ή 150 λίρες Αγγλίας ή 175 ευρώ με το απογευματινό τσάι, περιορίζονται σε 40 εισιτήρια ανά ημέρα και η ζήτηση είναι μεγάλη.

Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν πριν ο βασιλιάς και η βασίλισσα φτάσουν στο κάστρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι οποίες έρχονται σε συνέχεια της διάγνωσης του καρκίνου του Καρόλου και της θεραπείας που λαμβάνει.

Η ιστοσελίδα του Κάστρου αναφέρει ότι οι ξεναγήσεις είναι οι πρώτες του είδους τους από τότε που ολοκληρώθηκε το κτίριο το 1855.

Οι προηγούμενες ξεναγήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν, επικεντρώνονταν στους χώρους και τους κήπους, ενώ η πρόσβαση στο κάστρο περιοριζόταν στην αίθουσα χορού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας. Επίσης, εκεί ανακοινώθηκε στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι η τραγική είδηση ​​ότι η μητέρα τους, Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέθανε.

Όπως αναφέρει το CNN, η κίνηση για το άνοιγμα των χώρων φαίνεται να είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του βασιλιά Καρόλου να κάνει τις βασιλικές κατοικίες πιο προσιτές. Η ανατολική πτέρυγα του παλατιού του Μπάκιγχαμ, που περιλαμβάνει το διάσημο κεντρικό μπαλκόνι όπου συγκεντρώνονται μέλη της βασιλικής οικογένειας για δημόσιες εμφανίσεις, θα είναι επίσης ανοιχτή για το κοινό αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά.

Βίντεο από το κάστρο του Μπαλμόραλ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα