Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε (μάλλον) 40 ετών

Διαβάζεται σε 3'
O Kim Jong Un
O Kim Jong Un AP Photo Lee Jin-man

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία γέννησης του ηγέτη της. Θεωρείται όμως πως είχε γενέθλια τη Δευτέρα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτιμάται ότι έγινε 40 ετών τη Δευτέρα, ωστόσο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας τηρούν – όπως πάντα – σιγή γύρω από το θέμα.

Τα γενέθλια του Γιονγκ Ουν εικάζεται πως είναι στις 8 Ιανουαρίου, με το καθεστώς να μην έχει επιβεβαιώσει ποτέ τη σχετική ημερομηνία. Η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει το έτος γέννησης του Κιμ ως το 1984, άρα αν ισχύουν οι εκτιμήσεις, πράγματι μπαίνει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του. Οι ημερομηνίες γέννησης του πατέρα και του παππού του Κιμ, που προηγήθηκαν ως ηγεμόνες, είναι εθνικές εορτές στη χώρα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η εικαζόμενη ημερομηνία γέννησης του Κιμ Γιονγκ Ουν, εν τω μεταξύ, περνούσε πάντα “αθόρυβα” χωρίς αναφορά στα μέσα ενημέρωσης ή στα ημερολόγια της χώρας. Το πιο κοντινό που έφτασε η Βόρεια Κορέα στο να επιβεβαιώσει την επίμαχη ημερομηνία, ήρθε τον Ιανουάριο του 2020, αφού οι αρχές αναγνώρισαν ότι ο Κιμ είχε λάβει ευχές για τα γενέθλιά του από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αν και δεν ανέφεραν την ακριβή ημερομηνία.

Μαζί με τη “διάδοχο”

Φέτος, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, κατέγραψε την επίσκεψη του ηγέτη της χώρας τη Δευτέρα σε μια φάρμα εκτροφής πτηνών, συνοδευόμενος από την κόρη του και ανώτερους αξιωματούχους.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι εκτιμάται πως η κόρη του, γνωστή ως Ju Ae, μπορεί να είναι πιθανός διάδοχος του “θρόνου”. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες είχε γίνει γνωστό πως οι αρχές αναγκάζουν κορίτσια και γυναίκες με το όνομα “Ju Ae” να αλλάξουν τα ονόματά τους, καθώς θα “διατίθεται” μόνο για την κόρη του Γιονγκ Ουν. Οι πληροφορίες βέβαια δεν έχουν επικυρωθεί από Media της Β. Κορέας, αλλά κυκλοφόρησαν από το Radio Free Asia που επικαλείται ανώνυμες πηγές από την Πιονγκγιάνγκ.

Η Kim Ju Ae, η οποία πιστεύεται ότι είναι 10 ετών, είναι το ένα από τα τρία παιδιά του Kim που έχουν παρουσιαστεί ανά διαστήματα στο κοινό. Έκανε το “ντεμπούτο” της όταν επιθεώρησε τις προετοιμασίες για τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου με τον πατέρα της τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμη, έχει δώσει το “παρών” και σε άλλες δοκιμές πυραύλων και σε επίσημα γεύματα, κάτι που για τους διεθνείς αναλυτές σημαίνει πως ο πατέρας της την ετοιμάζει από τώρα για τα μελλοντικά της καθήκοντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα