Ο Μάκρι κάνει πολιτικό παιχνίδι με τον τελικό των τελικών αλλά τρώει… πόρτα

Ο Μάκρι κάνει πολιτικό παιχνίδι με τον τελικό των τελικών αλλά τρώει… πόρτα
O πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι σε πρόσφατη ομιλία του AP

Μπόκα και Ρίβερ, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της Αργεντινής, θα μονομαχήσουν για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής και ο Μαουρίτσιο Μάκρι αποφάσισε να κάνει πολιτικό παιχνίδι. Υπολόγισε όμως χωρίς τον... ξενοδόχο.

H Aργεντινή κινείται στους ρυθμούς του μεγάλου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων, της Μπόκα Τζούνιορς και της Ρίβερ Πλέιτ (για πρώτη φορά στην ιστορία του λατινοαμερικάνικου Τσάμπιονς Λιγκ) και ο Μαουρίτσιο Μάκρι αποφάσισε να κάνει πολιτικό παιχνίδι.

Χωρίς να συνεννοηθεί πρώτα με τις ομάδες, έσπευσε να ανακοινώσει ότι οι δύο τελικοί (στις 10 και στις 24 Νοεμβρίου) θα διεξαχθούν και με οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας! Τους ιθύνοντες των συλλόγων όμως τους έλουσε κρύος ιδρώτας. Το μίσος μεταξύ των οπαδών της Ρίβερ και της Μπόκα είναι αβυσσαλέο, έχει στοιχίσει ζωές και το τελευταίο που θα ήθελαν οι διοικήσεις είναι επεισόδια σε δύο ματς στα οποία όλος ο πλανήτης θα στρέψει το ενδιαφέρον του.

Ο Μάκρι επέμεινε, έβαλε στο παιχνίδι και τους αρμόδιους υπουργούς του οι οποίοι επέμεναν ότι το κράτος μπορεί να δώσει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων ακόμα και με ανταλλαγή οπαδών, βγήκε στο τέλος ο ίδιος σε αθλητικό κανάλι (!) να κάνει και σχετικές δηλώσεις, ωστόσο δεν έπεισε.

Οι ομάδες δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο, όσο και αν ο πρόεδρος τονίζει ότι οι Αργεντίνοι πρέπει να δείξουν ωριμότητα και να αποδείξουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μην παρασύρονται πλέον από τα οπαδικά πάθη.

Ουδείς βέβαια μπορεί να αποκλείσει ότι ο Μάκρι μπορεί να επιμείνει και άλλο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την υπόθεση πολιτικά. Ο ίδιος όμως απευχόταν προ ημερών να υπάρξει τελικός μεταξύ της Μπόκα και της Ρίβερ λέγοντας ότι ο χαμένος δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει την ήττα του.

Σημειωτέτον ότι ήταν πρόεδρος της Μπόκα για 12 χρόνια…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα