Ο Μακρόν ήταν έτοιμος να φύγει με ελικόπτερο, υπό τον φόβο των "Κίτρινων Γιλέκων"

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν AP

"Οχυρό" ήταν το Ελιζέ το περασμένο Σάββατο, ημέρα διαδήλωσης των "Κίτρινων Γιλέκων", με το σύνολο του προσωπικού να παραμένει σε ετοιμότητα για την περίπτωση που κάτι "πήγαινε λάθος".

Φρούριο θύμιζε το Ελιζέ, το προεδρικό μέγαρο του Παρισιού, το περασμένο Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, υπό τον φόβο των διαδηλώσεων που πραγματοποιούσαν τα "Κίτρινα Γιλέκα".

Πεντακόσιοι φρουροί, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και χωροφύλακες βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, με πλήρη εξοπλισμό καθώς και drones αλλά και εκτοξευτές νερού, μεταξύ άλλων, αναφέρει η εφημερίδα Le Dauphine.

ADVERTISING

Η παραπάνω δύναμη δεν συνυπολογίζεται στους 8.000 που βρέθηκαν στην γαλλική πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές.   Επιπλέον, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπήρχε σε ετοιμότητα ένα ελικόπτερο για την περίπτωση που ο Εμανουέλ Μακρόν χρειαζόταν να φυγαδευτεί από το κύμα λαϊκής οργής.

Μακρόν: "Καμία χώρα δεν προχωράει εάν δεν ακούει" τη "νόμιμη οργή" του λαού"

«Καμία χώρα δεν προχωράει εάν δεν ακούει τη νόμιμη οργή του λαού της, μια οργή που εκφράζεται παντού στην Ευρώπη, με την ψήφο στους ακραίους, με το Brexit» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν θα ολοκληρώσω ποτέ το ευρωπαϊκό σχέδιο, στο οποίο πιστεύω, σε βάρος των προσδοκιών που θεωρώ νόμιμες. Νομίζω ότι μπορούν να συμφιλιωθούν κι αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του να μπει ένα τέλος στην κρίση «των κίτρινων γιλέκων».

«Θεωρώ ότι αυτή η απάντηση ήταν τόσο νόμιμη όσο και σημαντική για τη Γαλλία, όμως δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τη βούληση» να «περιορίσουμε τις δαπάνες μας» και να παραμείνουμε «στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων», επισήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ενώπιον των άλλων Ευρωπαίων ηγετών, «θα μιλήσω για τις επιλογές που έκανα για να απαντήσω σε έναν θυμό, που κρίνω πως είναι νόμιμος και δίκαιος, για τις επιλογές συνοδευτικών μέτρων επιτάχυνσης και ενίσχυσης της μείωσης των φόρων, προκειμένου η εργασία να πληρώνεται καλύτερα στη χώρα μας» υπογράμμισε ενώπιον των δημοσιογράφων.

Πηγή: 

Le Dauphine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Κίτρινα Γιλέκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλία - "Κίτρινα Γιλέκα": Νεαρός διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν τον χτύπησε φορτηγό

Πρόταση μομφής στον Μακρόν από την αντιπολίτευση- Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα Λύκεια

Καμτσίδου για "Κίτρινα Γιλέκα": Είτε θα γίνει πιο δημοκρατική η ΕΕ είτε θα πάψει να υπάρχει

Ο Μακρόν σε συμπληγάδες: Κίτρινα γιλέκα και αγορές τον σφυροκοπούν

SHARE:

24Media Network