Ο Μακρόν θα βάλει τέλος στις συμφωνίες που ευνοούν το Κατάρ

Ο Μακρόν θα βάλει τέλος στις συμφωνίες που ευνοούν το Κατάρ

Ο κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές δεσμεύτηκε ότι θα προβάλλει «πολλές απαιτήσεις» έναντι του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, που θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, δεσμεύθηκε σε δηλώσεις του την Κυριακή ότι, εάν εκλεγεί, θα ακυρώσει όλες «τις συμφωνίες οι οποίες ευνοούν το Κατάρ στη Γαλλία», υπογραμμίζοντας ότι θα προβάλει έναντι της χώρας αυτής, όπως και έναντι της Σαουδικής Αραβίας, «πολλές απαιτήσεις».

«Θα βάλω τέλος στις συμφωνίες οι οποίες ευνοούν το Κατάρ στη Γαλλία» τόνισε ο υποψήφιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

«Θεωρώ ότι υπήρξε υπέρμετρη ανοχή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πενταετίας του Νικολά Σαρκοζί (σ.σ.: 2007-2012)» στην προεδρία, συνέχισε ο Μακρόν σε καταγγελτικό τόνο, υπενθυμίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν «έχει δεχθεί επιθέσεις για το ζήτημα αυτό, δικαίως».

«Θα προβάλλω πολλές απαιτήσεις έναντι του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, σε όρους διεθνούς πολιτικής, καθώς και για να υπάρξει μια νέα διαφάνεια σχετικά με τον ρόλο που ασκούν στη χρηματοδότηση ή σε ενέργειες που μπορεί να αναλαμβάνουν όσον αφορά τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες είναι εχθροί μας» συμπλήρωσε.

Δύο εβδομάδες πριν διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Μακρόν, 39 ετών, φέρεται κατά δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει ίσο ποσοστό της πρόθεσης ψήφου με την ηγέτιδα της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν.

(Φωτογραφία: Lionel Bonaventure / Pool Photo via AP, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλικές εκλογές: Άλλος είχε την πειθώ και άλλος το πρόγραμμα

Γαλλικές εκλογές: Ο Μελανσόν δεν θα ζητήσει τη στήριξη του Αμόν

Φιγιόν: Η Γαλλία κινδυνεύει να γίνει σαν την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network