Ο Mandy Patinkin του 'Homeland' ξεμπροστιάζει κυβερνήσεις και ζητά να εξασκήσουμε την ανθρωπιά μας

Ο Mandy Patinkin του 'Homeland' ξεμπροστιάζει κυβερνήσεις και ζητά να εξασκήσουμε την ανθρωπιά μας

Συγκλονιστικό, το πόσο τρομακτικό μπορεί να ακούγεται καμία φορά το αυτονόητο. Ο "Σαούλ" του Homeland, μιλάει για τον εμφύλιο στη Συρία και όσα είδε και έμαθε στην Ελλάδα (Vid)

Ο επικεφαλής της CIA στη δημοφιλή σειρά Homeland, Mandy Patinkin, μιλά για όσα έμαθε ως Saul Berenson, για το καλό και το κακό, τη βία, τον φόβο, τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αλλά και όσα του έμαθαν οι άνθρωποι στην Ελλάδα, που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία.

"Αυτό που έμαθα από τον Saul είναι, το ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι είναι οι κακοί. Κοίταξα στον καθρέφτη και είπα 'εσύ είσαι ο εχθρός'. Μέσα στον καθένα μας βρίσκεται και το καλό και το κακό. Όποιος προκαλεί τον θάνατο άλλων ανθρώπων, τοποθετεί τον εαυτό του πάνω από τον νόμο, πιστεύοντας ότι είναι θεός. Κανένας δεν είναι θεός", λέει σε συνέντευξή του στην εκπομπή Late Show, του Stephen Colbert.

Ο ηθοποιός τονίζει, πως "δεν δούλεψε η βία του οφθαλμός αντί οφθαλμού. Πρέπει να βρούμε ένα καινούριο παράδειγμα. Έχουν ξοδέψει 4 τρισ. δολάρια στον πόλεμο αυτόν. Τι ξοδεύουμε για να εκπαιδεύσουμε περιθωριακούς ανθρώπους στην ανθρωπιά; Όλοι αυτοί οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν ούτε παιδεία, ούτε μόρφωση και αναζητούν κάποιον, να τους δώσει καλύτερη ζωή. Γιατί δεν παίρνουμε αυτά τα 4 τρισ. για να φτιάξουμε σχολεία και νοσοκομεία και σπίτια κι ευκαιρίες", λέει.

Όταν δε ο παρουσιαστής παίζει τον ρόλο του "δικηγόρου του διαβόλου", ο Patinkin του λέει πως "οι βόμβες βγάζουν πολλά λεφτά για πολλούς, ενώ η εκπαίδευση δεν βγάζει πολλά λεφτά".

Μιλώντας ειδικά για τον φόβο, μέσα από όσα έμαθε από την προετοιμασία του για τον ρόλο, δηλώνει πως "όλοι νιώθουμε φόβο, σε όλον τον κόσμο και είναι ένα υγιές συναίσθημα. Πρέπει να νιώσεις φόβο, για να βγεις από ένα κτίριο που φλέγεται. Αλλά, το εμπόριο φόβου και από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν πρόεδροι των ΗΠΑ... Είναι τόσο παραπλανημένοι. Πρέπει να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας και τις καρδιές μας στους πρόσφυγες που φεύγουν από μία τρομακτική κατάσταση".

Ο Mandy Patinkin του 'Homeland' ξεμπροστιάζει κυβερνήσεις και ζητά να εξασκήσουμε την ανθρωπιά μας

Όσον αφορά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, μιλά για την επαφή του με τους ανθρώπους, που άνοιξαν την αγκαλιά και τα σπίτια τους στους πρόσφυγες.

"Μετά, όταν γυρίσαμε, καλέσαμε τη διεθνή κοινότητα, βρήκαμε πού υπάρχουν πρόσφυγες, τους πήραμε ρούχα κι ό,τι χρειάζονται. Κι εσείς μπορείτε να το κάνετε επίσης. Και σας εγγυώμαι, ότι όταν γνωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους, δεν θα νιώθετε πια φόβο. Ζητάω από τους ανθρώπους να εξασκήσουν την ανθρωπιά τους, περισσότερο από όσο φαντάζονται. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, για το πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Και βομβαρδίστε αυτούς τους ανθρώπους με ευκαιρίες. Κανείς δεν το δοκίμασε για να δει, ότι δεν δουλεύει".

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Patinkin στο Late Show:

Βίντεο από την επίσκεψή του στην Ελλάδα:

* Το βίντεο της συνέντευξης δημοσίευσε ο χρήστης Kostas Simelidis στο Facebook.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο 'Σαούλ' του Homeland σώζει πρόσφυγες στην Λέσβο

SHARE:

24Media Network