Ο Μπαν Γκι-Μουν "δείχνει" ως υπεύθυνο τον Άσαντ

Ο Μπαν Γκι-Μουν "δείχνει" ως υπεύθυνο τον Άσαντ

Ο γγ του ΟΗΕ πιστεύει ότι η έκθεση των επιθεωρητών του Οργανισμού θα καταδείξει ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Κατηγόρησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι "έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Η έκθεση των ειδικών του ΟΗΕ θα καταδείξει "με συντριπτικό τρόπο" ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, εκτίμησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Γκι-Μουν.

Χωρίς να επιρρίψει άμεσα την ευθύνη για τη χρήση χημικών στο συριακό καθεστώς, ο Μπαν κατηγόρησε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι "έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" και προειδοποίησε πως όταν τελειώσουν όλα "οι υπεύθυνοι θα δώσουν λόγο" για τις πράξεις τους.

Η έκθεση των ειδικών επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερεύνησαν επί τόπου τις καταγγελίες για τη σφαγή με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στα περίχωρα της Δαμασκού αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Δευτέρα. Η εντολή των εμπειρογνωμόνων ωστόσο δεν προβλέπει ότι θα πρέπει να υποδείξουν και τους υπαίτιους για την επίθεση αυτή.

Ο Μπαν σχεδιάζει να παρουσιάσει αυτήν την έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας γύρω στο μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν την έχει λάβει ακόμη.

SHARE:

24Media Network