Ο Νικόλα Φρατοϊάννι εξελέγη γραμματέας της 'Sinistra Italiana'

Ο Νικόλα Φρατοϊάννι εξελέγη γραμματέας της 'Sinistra Italiana'

Η "Ιταλική Αριστερά" αποτελεί τη μετεξέλιξη του κόμματος "Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία"

Ο Νικόλα Φρατοϊάννι εξελέγη γραμματέας της "Sinistra Italiana", (Ιταλικής Αριστεράς), το ιδρυτικό συνέδριο της οποίας ολοκληρώνεται σήμερα στο Ρίμινι.

Η νέα αυτή πολιτική δύναμη που ξεκινά τώρα την πορεία της αποτελεί μετεξέλιξη του κόμματος "Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία" που είχε ιδρύσει ο περιφερειάρχης της Απουλίας, Νίκι Βέντολα, πριν επτά χρόνια.

Σαράντα τεσσάρων ετών, ο Φρατοϊάννι δήλωσε πως εννοεί να τείνει χείρα συνεργασίας στη μειοψηφία των Δημοκρατικών, οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να εγκαταλείψουν το κόμμα του Ματτέο Ρέντσι, ώστε να δημιουργηθεί μια ευρεία συμμαχία όλων των αριστερών δυνάμεων της χώρας.

Ωστόσο, ο πρώην εκπρόσωπος του Αριστερά και Ελευθερία στην βουλή, Αρτούρο Σκόττο, αποφάσισε, μαζί με άλλους δεκαεπτά βουλευτές, να μην πάρει μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο του Ρίμινι, και να στηρίξει το επίσης αριστερό κίνημα Campo Progressista (Προοδευτικό Πεδίο) που μόλις δημιούργησε ο πρώην δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουλιάνο Πιζαπία.

Ισχυρό συμβολικό σημείο αναφοράς, στην πρώτη αυτή συνάντηση της Ιταλικής Αριστεράς, η πρώην βουλευτής, ευρωβουλευτής και συγγραφέας, Λουτιάνα Καστελλίνα.

"Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες, κανείς, πρέπει να πάρει το ρίσκο και να κάνει τις επιλογές του" έγραψε η Καστελλίνα, η οποία διάλεξε τη "Sinistra Italiana", "διότι είχε το θάρρος να πραγματοποιήσει ένα άνοιγμα, εγκαταλείποντας τις βεβαιότητες που μπορούσε να της προσφέρει το καταφύγιό της".

O Nικόλα Φρατοϊάννι, τέλος, κατέστησε σαφές ότι ένα από τα κύρια σημεία της δράσης του κόμματός του θα είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσω μιας στενής συνεργασίας με το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

"Θα έχουμε, φυσικά, τη δική μας άποψη, αλλά θα είμαστε και σε θέση να διαλογιζόμαστε με άλλες δυνάμεις, χωρίς αλαζονεία" πρόσθεσε ο επικεφαλής της "Sinistra Italiana".

Τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Ρίμινι εκπροσώπησε ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Θετική αντίδραση για την 'Ευρώπη πολλών ταχυτήτων' της Μέρκελ

Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα: Η Ιταλία αντιδρά στα μέτρα που ζητούν οι Βρυξέλλες

SHARE:

24Media Network