Ο Ντομπρόβσκις “εγκρίνει” τον ελληνικό προϋπολογισμό

Ο Ντομπρόβσκις “εγκρίνει” τον ελληνικό προϋπολογισμό
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις AP

Ακόμη ένα θετικό σχόλιο απέσπασε ο ελληνικός προϋπολογισμός λίγο πριν αρχίσει το eurogroup της Δευτέρας.

Ο ελληνικός προϋπολογισμός για το 2019 είναι “συμβατός” με το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών μελών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Ο Β. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε για την Ελλάδα ότι θα “πετύχει” το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για την επόμενη χρονιά.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, σημείωσε ότι βρίσκεται σε “συζητήσεις” με την ιταλική πλευρά και μάλιστα είχε σήμερα συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία. Όπως είπε είναι “θετικό” ότι ο “τόνος” των συζητήσεων έχει βελτιωθεί και υπάρχει στενότερη συνεργασία.

Η Επιτροπή, όπως εξήγησε, έχει προτείνει την έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος και χρέους, ενώ και οι υπουργοί το έχουν επικυρώσει. Είναι αναγκαίο να υπάρξει “σημαντική προσαρμογή” στον ιταλικό προϋπολογισμό, επισήμανε, και κατέληξε λέγοντας ότι “τώρα η μπάλα είναι στην ιταλική πλευρά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα