Ο Ντουτέρτε τραγούδησε για τον Τραμπ

Ο Ντουτέρτε τραγούδησε για τον Τραμπ
President Donald Trump and Philippines President Rodrigo Duterte, right, join other leaders for a family photo at an ASEAN Summit dinner at the SMX Convention Center, Sunday, Nov. 12, 2017, in Manila, Philippines. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Ντουέτο με διάσημη φιλιππινέζα τραγουδίστρια έκανε ο πρόεδρος των Φιλιππινών μετά από αίτημα του Τραμπ

Ντουέτο με την διάσημη ποπ τραγουδίστρια Πιλίτα Κοράλες τραγούδισε ο πρόεδρος των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε δείπνο που προηγήθηκε της έναρξης της συνόδου ASEAN στην πόλη Πανσάι, παρουσία ηγετών χωρών της Ασίας της Ωκεανίας αλλά και του προέδρου Τραμπ.

Όπως δήλωσε αστειευόμενος ο φιλιππινέζος ηγέτης, τραγούδησε κατόπιν εντολής του Πρέδρου των ΗΠΑ. 

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, αναφερόμενη στη συνάντηση του αμερικανού Προέδρου με τον Ντουτέρτε, ανέφερε πως οι δύο άνδρες συζήτησαν “περιληπτικά” ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών που διεξάγει ο φιλιππινέζος Πρόεδρος.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης, τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ζητήματα εμπορίου, αλλά και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, κατά την συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διάσκεψης της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στην Μανίλα.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε ως ‘τέλεια” την σχέση του με τον Ντουτέρτε.

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα συζητήθηκαν περιληπτικά στο πλαίσιο του πολέμου των Φιλιππίνων κατά των ναρκωτικών,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς.

Πληροφορίες:BBC, ΑΜΠΕ Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα