Ο Ομπάμα δηλώνει ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει βία

default image

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2008, γερουσιαστής Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι αν εκλεγεί το 2008 θα είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά των κατά των ομάδων της αλ Κάιντα στο Πακιστάν.

Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος Μουσάραφ έχει τις δικές του προκλήσεις” να αντιμετωπίσει, αναφέρει ο γερουσιαστής του Ιλινόι σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας του, για το οραμά του για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ας είμαστε όμως σαφείς. Υπάρχουν τρομοκράτες που εδρεύουν στα βουνά και έχουν σκοτώσει 3000 Αμερικανούς (…) αν έχουμε πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικούς στόχους μεγάλης σημασίας, και ο πρόεδρος Μουσάραφ δεν ενεργήσει, θα το κάνουμε“, σημείωσε.

Στην ομιλία του αυτή που θα εκφωνήσει σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα προτείνει επίσης μια μη στρατιωτική βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για το Αφγανιστάν και κατηγορεί τον πρόεδρο Μπούς ότι υπονομεύει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο κ. Ομπάμα δηλώνει ακόμη ότι διάκειται ευνοϊκά σε μια στρατιωτική βοήθεια στο Πακιστάν, πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, και σε μια δράση του Ισλαμαμπάντ κατά των στρατοπέδων της Αλ Κάιντα που βρίσκονται στο Πακιστάν και των μαχητών που έρχονται από το εξωτερικό.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα