Ο Ομπάμα παρουσιάζει τα σχέδια των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Ο Ομπάμα παρουσιάζει τα σχέδια των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Έμπολα
2012 GETTY IMAGES

Τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του του ιού Έμπολα, που μαστίζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος Ομπάμα

Τα σχέδιά του για την ενίσχυση της συμμετοχής των ΗΠΑ στον αγώνα για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα, που μαστίζει πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σχέδια του Ομπάμα περιλαμβάνουν μεγαλύτερη συμμετοχή του αμερικανικού στρατού για την αντιμετώπιση του χειρότερου ξεσπάσματος του ιού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, τουλάχιστον 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κυρίως στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεσμευτεί να διαθέσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας, παρέχοντας προστατευτικό εξοπλισμό στους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας, των τροφίμων και της υδροδότησης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι η επιδημία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη Λιβερία, όπου έχει καταγραφεί το ήμισυ των θανάτων.

SHARE:

24Media Network