Ο παιδικός έρωτας του νέου πάπα και πως η απόρριψη τον έκανε να αφιερώσει τη ζωή του στο θεό

Ο παιδικός έρωτας του νέου πάπα και πως η απόρριψη τον έκανε να αφιερώσει τη ζωή του στο θεό

Μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι ήταν ο παιδικός έρωτας του νέου Πάπα λέει ότι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, αφιέρωσε την ζωή του στον Θεό, γιατί εκείνη είχε απορρίψει την πρόταση γάμου που της έκανε, όταν ήταν παιδιά.

Το όνομα της είναι  Αμάλια Νταμόντε. Είναι ο παιδικός έρωτας του  Πάπα Φραγκίσκου, κατά κόσμον Χόρχε Μπεργκόλιο.

Η 76χρονη σήμερα υποστηρίζει σε συνέντευξή της στη Βρετανική Telegraph ότι ο Μπεργκόλιο  δεν στράφηκε εξαρχής στην Εκκλησία και στους όρκους αγαμίας που τη συνοδεύουν.

Σύμφωνα με την ίδια, φέρεται να είχε δηλώσει τότε: "Αν δεν πεις ναι, θα γίνω παπάς" φέρεται να της είπε τότε ο Μπεργκόλιο. "Ευτυχώς για εκείνον, είπα όχι!" τονίζει η Νταμόντε που εξακολουθεί να μένει πολύ κοντά στο πατρικό σπίτι του Πάπα.

Η Αμαλία υποστηρίζει ότι το παιδικό "ρομάντσο" δεν είχε ευτυχές τέλος, εξαιτίας των αντιρρήσεων των γονιών της.

"Μου έγραψε ένα γράμμα που μου έλεγε ότι θα ήθελε κάποτε να με παντρευτεί.  Μου είχε πει ότι αν δεν έλεγα ναι, θα αναγκαζόταν να γί9νει ιερέας. Ευτυχώς για εκείνον, τον απέρριψα!", λέει η ασπρομάλλα πια Αμάλια.

"Δεν έχω τίποτα να κρύψω, καθώς ήταν κάτι μεταξύ παιδιών και απολύτως αγνό. Νομίζω ότι μου ζήτησε να τον παντρευτώ, γιατί ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα που είχε στο σπίτι και να κάνει και αυτός μια οικογένεια…Ερωτευμένη; Σε αυτή την ηλικία δεν γνώριζα τον έρωτα- μόνο όταν ήμουν πολύ μεγαλύτερη. Ήμουν κοριτσάκι τότε" λέει η 76χρονή.

Πηγή: Telegraph

SHARE: