Ο Πούτιν τα "βάζει" με τους ολιγάρχες

Ο Πούτιν τα "βάζει" με τους ολιγάρχες

Διαβάστε τι δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις ιδιωτικοποιήσεις του '90. Επίθεση στους επιχειρηματίες

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρική αναμέτρηση του Μαρτίου, τόνισε  πως σκοπεύει να αναγκάσει τους μονοπωλιακούς "ολιγάρχες" επιχειρηματίες να πληρώσουν για τις "ανέντιμες" ιδιωτικοποιήσεις των βασικών παραγωγικών μονάδων της χώρας στη δεκαετία του ’90, που τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν μία σημαντική περιουσία.

"Θα πρέπει να γυρίσουμε και αυτήν τη σελίδα", τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνεδρίου με επιχειρηματίες, σύμφωνα με τον λόγο του που δημοσιεύεται σε κυβερνητική ιστοσελίδα.

"Πολλές μεταβλητές είναι πιθανές, θα πρέπει να τις μελετήσουμε καλά με την κοινωνία, με τους ειδικούς, αλλά κατά τρόπον ώστε η κοινωνία να μπορέσει να αποδεχθεί τις προτάσεις που θα βάζουν τελεία στα προβλήματα της δεκαετίας του ’90, των ιδιωτικοποιήσεων, όλων εκείνων των-θα λέγαμε-ανέντιμων συναλλαγών", δήλωσε.

"Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την εφ’ άπαξ πληρωμή, είτε με κάποιον άλλον τρόπο, αλλά αυτό θα πρέπει να το μελετήσουμε από κοινού", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, πολυάριθμες κρατικές επιχειρήσεις δόθηκαν προς πώληση κάτω από αδιευκρίνιστες και αμφιλεγόμενες συνθήκες. Οι επιχειρηματίες εκείνη την εποχή απέκτησαν, κυριολεκτικά αντί πινακίου φακής, τις "ναυαρχίδες" της βιομηχανίας της χώρας, ιδίως στον μεταλλευτικό και πετρελαϊκό τομέα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία το 2000 διαδεχόμενος τον Μπόρις Γέλτσιν, υπαινίσσεται πως θα αναγκάσει τους επιχειρηματίες να πληρώσουν για τις αμφιλεγόμενες ιδιωτικοποιήσεις.

SHARE:

24Media Network